Najboljši piškoti, sladki grižljaji in slano pecivo

Image for Najboljši piškoti, sladki grižljaji in slano pecivo from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    Najboljši piškoti, sladki grižljaji in slano pecivo

    Broširana - 28. jan 2014
    ( 1 )
    ISBN/EAN:P_9789612033644
    Redna cena: 12,50 €

    Glede na to, da je doma narejeno pecivo najboljša pot kako na svojo družino ali goste narediti dober vtis, smo prepričani, da bo knjiga med najbolj priljubljenimi na vaši kuhinjski polici. Ob vonju sveže pečenih piškotov postane toplo pri srcu otrokom in tudi odraslim.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 12,50 €
    Rok dobave: 5-7 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    Ponatis!

    Glede na to, da je doma narejeno pecivo najboljša pot kako na svojo družino ali goste narediti dober vtis, smo prepričani, da bo knjiga med najbolj priljubljenimi na vaši kuhinjski polici. Ob vonju sveže pečenih piškotov postane toplo pri srcu otrokom in tudi odraslim.

    Knjiga je razdeljena v tri poglavja:
    - piškoti
    - sladki grižljaji
    - in slano pecivo.

    Med več kot 120 recepti naj jih omenimo le nekaj: cimetove zvezdice, čokoladni piškoti z začimbami, klobučki, lešnikovi navihanci, orehove štangice, pomarančni piškoti s čokolado in mandlji, pariške rože, turški med, orehove rezine, čokoladne tortice z vaniljevo kremo, kokosove rezine, orehi, pujski s pršutom in sirovi kruhki. Mmmm dobro, kajne? Razveselite svoje drage in pripravite kaj od naštetega. Vsi recepti so preizkušeni, zato vam bodo uspeli že prvič.

    Prav vsaka sladica je predstavljena tudi z mamljivo fotografijo.

    O avtorju

    -Alenka Kodele-

    Za Alenko Kodele mnogi trdijo, da je najboljša slaščičarka v Sloveniji. Skromno odgovarja, da je to sicer povsem subjektivna ocena, ki pa jo kljub temu veseli. Še toliko bolj, ker je po poklicu kuharski tehnik in je znanje slaščičarstva pridobila s samoizobraževanjem. Ko je po dveh letih dela v kuhinji svojo resnično strast odkrila v svetu slaščic, je potrebno znanje poiskala na tečajih in z brskanjem po tuji strokovni literaturi.

    Kmalu je postala vodja slaščičarne v novogoriškem Hotelu Perla, kjer je ostala sedemnajst let. Če je ocena strokovnih kolegov morda subjektivna, pa njeno odličnost povsem objektivno dokazuje vrsta priznanj in nagrad s slaščičarskih tekmovanj. Osem let je bila članica slovenske kuharske reprezentance in se dvakrat udeležila kuharske olimpijade, najbolj pa je ponosna na trak kakovosti, najvišje slovensko priznanje za kuharje in slaščičarje, ki ga lahko osvojijo na kulinaričnem tekmovanju Gostinsko turističnega zbora Slovenije. Prejela ga je leta 1996 in ga kasneje oplemenitila še s srebrno, zlato in diamantno značko.

    Pravi, da so tekmovanja poseben izziv, ki zahtevajo visoko koncentracijo, natančnost in tehnično dovršenost. In čeprav je udeležba na svetovnih tekmovanjih prekrasno doživetje, je spoznala, da se z leti človek izčrpa, zato pride trenutek, ko se moraš umakniti. Alenka ne tekmuje več, še zmeraj pa pri tekmovanjih sodeluje v ocenjevalni komisiji in z nasveti pomaga mlajši generaciji slaščičarjev. Trenutno je njen največji izziv skrb za opremo slaščičarskega programa eno-gastronomskega centra, ki se bo oktobra odprl v sklopu poslovno-nakupovalnega centra v Novi Gorici.

    Ostale knjige tega avtorja

    Podrobnosti o izdelku

    • Jezik: slovenski
    • Leto izida: 2014
    • Število strani: 160
    • ISBN/EAN: 9789612033644
    • Mere izdelka vxš: 20 x 14
    • Vezava: Broširana
    • Datum Izida: 28.01.2014
    • Založba: ČZD Kmečki Glas, d.o.o.
    • Avtor: Alenka Kodele
    • Povprečna ocena:
      ( 1 )

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (1)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 1 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji