Mini joga in masaža

Prelistaj me Image for Mini joga in masaža from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Mini joga in masaža

  Mehka -
  ( 3 )
  ISBN/EAN:P_9789610133254
  Redna cena: 22,95 €

  Dotik je za dojenčka tako pomemben kot hrana in spanje

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 22,95 €
  Rok dobave: 2-3 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Dotik je za dojenčka tako pomemben kot hrana in spanje

  Z dotikom mu sporočamo, da je varen in ljubljen. Skozenj sprejema nova doživetja in vsrkava informacije o svetu, v katerega se je rodil. Prek toplih, ljubečih rok začne zaznavati svet in zaupati življenju.

  Z masažo in preprostimi jogijskimi položaji, s katerimi otrokove okončine razgibavamo in postavljamo v različne položaje, lahko omilimo tudi marsikatero težavo, od prebavnih tegob do pomanjkanja spanja, ter otroka pomirimo in sprostimo. Hkrati pa skrbimo za razvoj prožnosti, moči, koordinacije in fine motorike.

  Urška Božič Križaj, učiteljica joge za otroke in odrasle, in Mojca Kurent, slovenska pionirka na področju masaže dojenčkov, vam ponujata veliko predlogov, kako lahko preproste jogijske in masažne rutine vpletete v vsakdanjik.

  Z natančnimi opisi in nazornimi fotografijami se boste hitro naučili prijemov, ki bodo nadvse blagodejni za vašega otroka – in tudi za vas.

  Iz medijev:
  Urška Božič Križaj: "Joga gotovo ni šport"
   

  O avtorju

  -Mojca Kurent-

  Mojca Kurent, višja medicinska sestra, univ. dipl. oranizator  je slovenska pionirka na področju masaže dojenčkov. Z masažo dojenčkov se intenzivno ukvarja že od leta 2002. Od takrat  uči mamice popeljati v čutni svet masaže dojenčkov in malih otrok. Navdušeni odzivi mamic kot tudi očetov pričajo, da so s pomočjo masaže bodisi utrdili bodisi izboljšali odnos s svojim otokom. Komunikacija je med odraslimi neizogibna osnova za pridobivanje občutkov sprejetosti in bližine. Enako močno sporočilno vrednost ima masaža med mamico in otrokom. Raziskave s področja psihologije medosebnih odnosov nenehno potrjujejo dejstvo, da imajo otroci, ki so bili v prvih mesecih življenja deležni senzorne in čustvene deprivacije, v življenju težave v psihološkem, mentalnem in emocialnem razvoju. Otrok preko ljubečega fizičnega stika dobiva od mamice pomembne informacije o svetu, v katerega se je rodil. Čeprav sta otrok in mamica že sicer zelo močno povezana, pa mamica na tak način še bolj poglobljeno komunicira s svojim otrokom. Fizični stik je torej ključen za normalen psihični razvoj otroka in enako pomemben kot hrana sama. Tudi francoski zdravnik, ginekolog dr. Frederick Leboyer, ki je leta 1976 začel razvijati svojo zamisel o poteku poroda,  je pri tem uvrstil masažo kot temeljno obliko komunikacije z novorojenčkom. Od takrat se počasi uveljavlja tudi v evropskih porodnišnicah in enotah za intenzivno nego novorojencev (znana je njegova knjiga »Rojstvo brez nasilja«). Kurentova je spomladi 2002 seznanila o masaži novorojenčkov sestre in fizioterapevtke Enote za intenzivno nego novorojenčkov v porodnišnici Kliničnega centra, jeseni pa je bila povabljena v Društvo za prezgodaj rojene otroke v Mariboru. Tudi zdravstveno osebje se zaveda, da nekatere »neterapevtske« tehnike ugodno vplivajo na razvoj malega bitja. Zadovoljne mamice, ki to počnejo, jih o tem rade obveščajo. Mojca Kurent se močno zaveda večplastnosti odnosa med mamico in otrokom zato tudi pomaga pri svetovanju mamicam ob prvih težavah z novorojenčki. Zaveda se, da psihično počutje mamic vpliva tudi na počutje otrok, zato mamicam svetuje ob njihovih težavah. Mamice vrednost njene podpore toliko bolj cenijo, ker družba, v kateri živimo globoki subtilni povezavi med mamo in otrokom ne daje pomembne vrednosti. Mojca Kurent ima na tem področju ogromno znanja, saj se nenehno izpopolnjuje. Mamicam pomaga s svetovanjem kot tudi z masažami pred, med in tudi po porodu. Deluje tudi na področju  prehranjevanja, medosebnih odnosov, masaž in terapij tako dojenčkov, otrok  kot tudi odraslih.Izvaja klasično medicinsko masažo, refleksno masažo stopal, svetuje in izvaja bownovo terapijo, ayurvedsko masažo obraza. Delu se posveča z veseljem in z  vsem srcem.

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (3)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 3 )
  Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

  Komentarji