25 let po Jugoslaviji: vidiki pojma postjugoslovanski film

Image for 25 let po Jugoslaviji: vidiki pojma postjugoslovanski film from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

    25 let po Jugoslaviji: vidiki pojma postjugoslovanski film

    Mehka - 24. okt 2017
    ( 0 )
    ISBN/EAN:P_9789617013054
    Redna cena: 15,00 €

    Osrednje tematsko težišče razmisleka v pričujočem zborniku predstavlja vprašanje fenomena »postjugoslovanski film« kot koncepta, ki se je uveljavil za obravnavo filmske ustvarjalnosti na območju nekdanje Jugoslavije.

    SkrijPoglej več
    Deli:
    - 1 + 15,00 €
    Predvideni rok dobave: 7-9 dni
    Dodaj v košarico

    Opis

    V letu 2016, ko je preteklo petindvajset let od osamosvojitve Slovenije, smo na mednarodnem simpoziju filmske teorije Jesenska filmska šola želeli razmisliti, kaj se je v kontekstu filmske ustvarjalnosti v tem času zgodilo oziroma spremenilo na območjih, ki so nekdaj sestavljala skupno državo.

    Osrednje tematsko težišče razmisleka v pričujočem zborniku tako predstavlja vprašanje fenomena »postjugoslovanski film« kot koncepta, ki se je uveljavil za obravnavo filmske ustvarjalnosti na območju nekdanje Jugoslavije na splošno ter kot izhodišče za preučevanje vidikov interkulturnosti, transnacionalnosti in specifične kozmopolitskosti v določenih filmskih delih novih držav.

    Avtorji se v svojih besedilih dotikajo vidikov konceptualizacije, dejavnikov razmerja med »jugoslovanskim« in »postjugoslovanskim« filmom oziroma vprašanja, v kolikšni meri se v določenih delih odraža dediščina tistih velikih jugoslovanskih cineastov, za katere je bilo značilno specifično določilo - prav svojstveni »jugo-kozmopolitizem« .

    Prispevki pričajo, da je nemožnost preseganja travmatske izkušnje vojne in njenih grozodejstev ključnega pomena za koncept »postjugoslovanskega filma« oziroma njegovo legitimnost.

    Podrobnosti o izdelku

    Mnenja kupcev

    Povprečna ocena kupcev:

    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    (0)
    ( 0 )
    Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:

    Komentarji