• Domov
 • Danaja Lorenčič
Danaja Lorenčič

Danaja Lorenčič (1982) je sociologinja, novinarka in pisateljica.

Diplomirala je iz sociologije na Fakulteti za družbene vede in opravila znanstveni magisterij pod mentorstvom dr. Vesne Vuk Godina na Filozofski fakulteti Maribor. Kot zunanja sodelavka je izvajala vaje za študente na Oddelku za sociologijo na Filozofski fakulteti Maribor, dve leti pa je bila kot strokovna sodelavka zaposlena na Rektoratu Univerze v Mariboru. Leta 2013 je v okviru prakse Leonardo da Vinci šest mesecev delala na Zentrum für Soziale Innovation na Dunaju.

Po izidu prvenca Ana v meni – moje življenje z anoreksijo (2014) je kot novinarka pisala za revije Jana, Playboy, Sensa, PIL in Cosmopolitan ter za spletna portala Mična in Metropolitan.

V začetku januarja 2023 je pri Mladinski knjigi izšla njena druga knjiga z naslovom Nepopolna – moje spoprijemanje s perfekcionizmom.

Kot urednica Danaja od leta 2022 sodeluje z Založbo Pivec. Doslej je uredila knjige Barve življenja (Ignac Schmidt), Poročen z mamo (Kenneth M. Adams, Alexander P. Morgan) in Zgodba iz neke druge hiše (Matjaž Lunaček ). Vodila je tudi številne literarne pogovore s slovenskimi avtorji in avtoricami.

Prevedla je dve knjigi – Onkraj Marsa in Venere (John Gray) in Naravna zdravila – po izboru zdravnikov.

O sebi pravi, da je okrevajoča perfekcionistka, ki zna vse pogosteje uživati v okusih življenja. Poleg pisanja tudi predava o motnjah hranjenja in perfekcionizmu na šolah in fakultetah.

Danaja Lorenčič
Izdelki: (  1 - 4 od 4  )
:
:

 • Dodaj v košarico
  Primerjaj
 • Dodaj v košarico
  Primerjaj
 • Dodaj v košarico
  Primerjaj
 • Novo
  Dodaj v košarico
  Primerjaj

Filtri