Podpisane knjige

Štiri črne mravljice: od jutra do jutra (PODPISANA knjiga)

Prelistaj me Image for Štiri črne mravljice: od jutra do jutra from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Štiri črne mravljice: od jutra do jutra (PODPISANA knjiga)

  Trda - 17. jun 2022
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789610164432
  Redna cena: 22,98 €

   ✎ Anja Štefan: podpisani izvodi njenih največjih uspešnic 

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 22,98 €
  Predviden rok dobave: 2-3 delovne dni
  Dodaj v košarico

  Opis

   ✎ Anja Štefan: podpisani izvodi njenih največjih uspešnic 


  Pesnica Anja Štefan in ilustrator Tomaž Lavrič sta prvič združila ustvarjalne moči in nastala je knjiga. Izbrušena in humorna. Polna bistroumnih razmislekov in večplastnih sporočil, poetičnih razmislekov o (so)bivanju v tem svetu. Prelepo darilo za vse čase.

  Izbrušeni in bistroumni razmisleki o (so)bivanju

  Anja Štefan že dolgo piše kratke zgodbe – pesmi v prozi – o štirih črnih mravljicah. O temnih in svetlih plateh življenja. V pričujoči knjigi je pripravila izbor 80 zgodb. Gre za izbrušene, poetične, bistroumne razmisleke o (so) bivanju v tem svetu. Polne so simbolov, tako da nagovarjajo mlade in odrasle, nekatere pa tudi najmlajše. Risbe Tomaža Lavriča nas popeljejo v humoren svet, kjer bi radi živeli vsi.

  Štiri mravljice so z nami že dolgo

  Leta 2007 so izšle v zbirki Čebelica kratke zgodbe Anje Štefan z ilustracijami Zvonka Čoha o štirih mravljicah, polne večplastnih sporočil, ritma, rim, radosti in humorja. V letu 2014 so v režiji Martine Maurič Lazar zaživele tudi v Lutkovnem gledališču Ljubljana. V letošnjem letu bo zaživela še nova lutkovna predstava Štiri črne mravljice pod taktirko iste režiserke.

  Prelepa darilna knjiga dveh izjemnih ustvarjalcev

  Pri tej knjigi sta moči združila Tomaž Lavrič, vrhunski stripovski avtor in karikaturist, in Anja Štefan, odlična pesnica, pisateljica in pripovedovalka. Oba sta prejemnika številnih nagrad, med drugimi tudi nagrade Prešernovega sklada. Pričujoče delo je brezčasno darilo za literarne sladokusce. Za ljubitelje življenja, lepe črte in besede.


  ***

  Anja Štefan bere odlomek iz knjige Štiri črne mravljice:

  O avtorju

  -Anja Štefan-

  Anja Štefan (1969) je pisateljica, pesnica in pravljičarka.

  Diplomirala je iz slovenistike in anglistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani, magistrirala iz folkloristike. Deluje kot samostojna umetnica. Piše pesmi, pravljice in uganke, svoja besedila pa predstavlja tudi v predstavah in literarnih nastopih. Je začetnica profesionalnega pripovedovanja pri nas (od leta 1995) in ustanoviteljica pripovedovalskega festivala Pravljice danes (1998). Vodila ga je dve desetletji. Ukvarja s tudi z raziskovanjem slovenskega pripovednega izročila, predvsem tistega, ki ga je zbral dr. Milko Matičetov.

  Številne ljudske pripovedi je oživila z objavami v revijah Ciciban in Cicido, slikanicah (Zlato kralja Matjaža, Trije prašički, Hudičeva volna, Od lintverna …) in knjižnih izborih (Čudežni mlinček, Za devetimi gorami, Zverinice, pozdravljene!), v letu 2019, ob 100. obletnici rojstva dr. Matičetovega, pa še v antologiji Tristo zajcev, najlepše slovenske ljudske pravljice iz zapuščine Milka Matičetovega. Leta 2010 je v knjigi Anton Dremelj - Resnik pripravila prvo temeljito monografsko predstavitev ljudskega pravljičarja in njegovega repertoarja. V sodelovanju z najboljšimi slovenskimi ilustratorji je izdala vrsto avtorskih slikanic. Najbolj znane so Lonček na pike, Bobek in barčica, Sto ugank, Gugalnica za vse, Melje, melje mlinček …

  Nagrade:
  2001 - Levstikova nagrada za Melje, melje mlinček
  2006 - Rastem s knjigo za knjigo Bobek in barčica
  2007 - Izvirna slovenska slikanica za Sto ugank
  2007 - Levstikova nagrada za Kotiček na koncu sveta
  2008 - Ljubljana bere za Sto ugank
  2010 - Ljubljana bere za Lonček na pike
  2010 - večernica za Drobtine iz mišje doline
  2019 - Levstikova nagrada za Drobtine iz mišje doline

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji