Človek človeku virus

Prelistaj me Image for Človek človeku virus from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Človek človeku virus

  Mehka - 07. avg 2020
  ( 42 )
  ISBN/EAN:P_9789610159490
  Redna cena: 9,99 €

  Pronicljive analize dr. Renate Salecl pomagajo razumeti, kako deluje ta svet. Knjižica Človek človeku virus prinaša poglobljeno refleksijo najrazličnejših sprememb, ki jih vnašata v naše življenje koronavirus in pandemija.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 9,99 €
  Predviden rok dobave: 2-4 delovnih dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Ponatis!

  »Politični diskurz, ki govori o infekciji in imunosti, se je močno zasidral v družbi. Ob povečevanju družbenega nadzorovanja, militarizaciji družb in ponekod tudi s porastom policijskega nasilja so se ob pojavu pandemije oblikovali temelji novih oblik avtoritarizma.«

  Pronicljive analize dr. Renate Salecl pomagajo razumeti, kako deluje ta svet. Knjižica Človek človeku virus prinaša poglobljeno refleksijo najrazličnejših sprememb, ki jih vnašata v naše življenje koronavirus in pandemija.

  Dr. Renata Salecl, filozofinja in sociologinja, je redna profesorica in znanstvena svetnica, članica Slovenske akademije znanosti in umetnosti, zaposlena na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani. Kot gostujoča profesorica predava v New Yorku in Londonu. Njene knjige so prevedene v petnajst različnih jezikov, naj naštejemo le nekatere: O tesnobi (2007), Izbira (2010), (Per)verzije ljubezni in sovraštva (2011), Tek na mestu (2017).


  ***

  Mediji o knjigi:

  »Individualna izbira posameznika v situaciji pandemije mora biti sekundarna glede na skupinske izbire, da lahko rešimo situacijo globalno.« - Renata Salecl v intervjuju za revijo Obrazi

  »Kratko besedilo mednarodno uveljavljene filozofinje Renate Salecl Človek človeku virus je videti kot esej, vendar ga je zaradi tehtnosti sporočila in sklicevanja na vire, tako spletne kot knjižne, mogoče imeti za študijo. Primeri, ki jih navaja, so zgovorni in potrjujejo njena stališča ter jih napravijo tudi slikovita.« - Marija Švajncer, Ars, www.rtvslo.si

  »Filozofinja in sociologinja Renata Salecl je v času pandemije izdala knjižico Človek človeku virus, v kateri je secirala nenavadno obdobje, ki ga živimo, skozi predrugačene odnose.« - Govori.se

  O avtorju

  -Renata Salecl-

  Dr. Renata Salecl je mednarodno uveljavljena filozofinja in sociologinja.

  Iz filozofije in sociologije je diplomirala na Filozofski fakulteti Univerze Ljubljana, leta 1991 je doktorirala na oddelku za sociologijo. Je redna profesorica in znanstvena svetnica, zaposlena na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani. Je tudi redna gostujoča profesorica na Cardozo School of Law v New Yorku, na BIOS Centre London School of Economics ter na Birkbeck College School of Law v Londonu.

  Leta 2017 je bila izvoljena za izredno članico Slovenske akademije znanosti in umetnosti (SAZU), od 2020 je načelnica Oddelka za družbene vede I. razreda SAZU. Za svoje delo je prejela več priznanj, med drugim je bila leta 2010 imenovana za slovensko znanstvenico leta.

  Več njenih del je najprej izšlo v angleškem jeziku, šele nato v slovenskem. Tako je bilo na primer pri knjigi Izbira, ki je dosegla mednarodno pozornost in po prevodu postala uspešnica tudi v Sloveniji. Njene knjige so prevedene v petnajst različnih jezikov. Redno piše tudi za različne evropske revije. Svoja razmišljanja o sodobni družbi, ki jih je v zadnjih letih objavila v Sobotni prilogi Dela, je zbrala v knjigi Tek na mestu.

  V letu 2020 je pri Mladinski knjigi v novi zbirki Ergo izšlo njeno delo Človek človeku virus, v zbirki Kultura pa Strast do nevednosti.

  Ostale knjige tega avtorja

  Podrobnosti o izdelku

  • Jezik: slovenski
  • Leto izida: 2020
  • Število strani: 80
  • ISBN/EAN: 9789610159490
  • Mere izdelka vxš: 125 x 188
  • Vezava: Mehka
  • Datum Izida: 07.08.2020
  • Založba: Mladinska knjiga založba
  • Avtor: Renata Salecl
  • Zbirka: Ergo
  • Povprečna ocena:
   ( 42 )

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (22)
  (9)
  (3)
  (2)
  (6)
  ( 42 )

  Komentarji