Čista desetka

Prelistaj me Image for Čista desetka from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Čista desetka

  Trda - 23. jul 2021
  ( 0 )
  ISBN/EAN:P_9789610159001
  Redna cena: 32,99 €

  Slovenija je samostojna trideset let in v tem kratkem času so jo na svetovne zemljevide neizbrisno vrisali tudi njeni športniki. A toliko uspehov, kot so jih nanizali v desetletju 2011−2020, bi nam zavidale še veliko večje države: od zlatih evropskih košarkarjev do osvajalcev kristalnih globusov v zimskih športih, od neulovljivih kolesarjev do vrhunskega jezdeca v motokrosu.

  SkrijPoglej več
  Deli:
  - 1 + 32,99 €
  Predviden rok dobave: 2 - 4 dni
  Dodaj v košarico

  Opis

  Slovenija je samostojna trideset let in v tem kratkem času so jo na svetovne zemljevide neizbrisno vrisali tudi njeni športniki. A toliko uspehov, kot so jih nanizali v desetletju 2011−2020, bi nam zavidale še veliko večje države: od zlatih evropskih košarkarjev do osvajalcev kristalnih globusov v zimskih športih, od neulovljivih kolesarjev do vrhunskega jezdeca v motokrosu.

  Za vsemi temi odličji in uspehi pa se skrivajo povsem človeške zgodbe o sanjah, stiskah, odrekanju, železni volji in izjemni želji po odličnosti. Slavko Jerič nas v knjigi Čista desetka: desetletje izjemnih športnih junakov, dosežkov in zgodb 2011–2020 v 50 športnih zgodbah doživeto vrne v dneve, ko smo stiskali pesti za naše in vriskali od navdušenja nad njihovimi dosežki. Spomni nas na velika tekmovanja, ko smo pozabili na vsakdanje in nevsakdanje skrbi in dihali s slovenskimi tekmovalci. Ozre se tudi na velika svetovna imena, ki so premaknila športne in človeške mejnike, na preigravanja v najpomembnejši postranski stvari na svetu, na športnike in dogodke, ki so presegli športna igrišča in zaznamovali naše dojemanje sveta. Navdušujoča knjiga, ki jo je Slavko Jerič ustvaril, ni le »zlati album« športnih vrhuncev preteklega desetletja, temveč tudi sijajna motivacija za vse, ki so izbrali športno pot: iz majhnega zraste veliko!

  Slavko Jerič je novinar na RTV Slovenija in ustvarjalec enega najbolj poslušanih slovenskih podkastov Številke. Kot diplomirani matematik in psiholog zna v morju dreves – statističnih podatkov − uzreti tudi gozd, zgodbe, ki jih te številke pripovedujejo, jih pronicljivo povezovati in odstirati njihove pomene. Čista desetka je njegova prva knjiga, in ker bo še naprej zavzeto spremljal dogajanja v športu in svetu nasploh, prav gotovo ne bo zadnja.


  ***

  Slavko Jerič o svoji knjigi Čista desetka:  Knjiga nikakor ni lestvica: ne gre samo za izbor najpomembnejših dogodkov ali uspehov, ampak tudi za poskus odgovora, kaj vse pomeni vrhunski šport. Ravno zato je razdeljena v pet sklopov, ki so posvečeni različnim vidikom. Začenja se s slovenskimi uspehi, sledijo mednarodni junaki, tretje poglavje je namenjeno nogometu kot najpomembnejši postranski zadevi na svetu, predzadnje pa je izbor odmevnih dogodkov.

  Zaključek obravnava teme, o katerih se v športu manj govori ali pa so nekoliko manj v naši zavesti, in je morda prav zato treba še dodatno opozoriti nanje. Navdušujoča knjiga ni le »zlati album« športnih vrhuncev preteklega desetletja, temveč tudi sijajna motivacija za vse, ki so izbrali športno pot: iz majhnega zraste veliko!

  Slavko Jerič bere odlomek iz svoje knjige Čista desetka:

  O avtorju

  -Slavko Jerič-

  Slavko Jerič (1980) je novinar, matematik in psiholog.

  Na Fakulteti za matematiko in fiziko je leta 2006 končal študij matematike, leta 2011 pa na Filozofski fakulteti študij psihologije. 

  Od leta 2000 je zaposlen na RTV Slovenija, kjer ustvarja za spletno stran rtvslo.si. Najpogosteje se udejstvuje v športnem novinarstvu, pri čemer v svojih analizah in člankih zelo rad uporablja statistiko. Od leta 2012 na portalu Športni SOS odgovarja na statistična vprašanja bralcev, odgovoril je že na več kot 1700 vprašanj. Leta 2013 mu je Statistično društvo Slovenije podelilo priznanje odličnosti statističnega poročanja v medijih. Napisal je več kot 300 kolumen, Mednarodno združenje športnih novinarjev je leta 2020 njegovo razmišljanje o ameriški smučarki Lindsey Vonn uvrstilo med najboljših deset na svetu. 

  Dobrih pet let je za RTV pisal filmske recenzije, od leta 2015 pa ustvarja podkasta Številke in SOS odmev.

  Podrobnosti o izdelku

  Mnenja kupcev

  Povprečna ocena kupcev:

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Komentarji