Vsakdanje pomembno

Image for Vsakdanje pomembno from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Vsakdanje pomembno

  Mehka - 15. May 2010
  ( 0 )
  SKU:P_9789612590789
  Regular price: 14.99 €

  Kolumne iz revije Ona, 2003-2010

  HideSee more
  Share:
  - 1 + 14.99 €
  Predviden rok dobave: 9 - 14 dni
  Add to Cart

  Description

  Kolumne iz revije Ona, 2003-2010

  Valentinini zapisi, zbrani v tej knjigi, so bili najprej objavljeni v Oni kot kolumne. Vendar so več kot to: so mini eseji, razmisleki o vsem, kar sestavlja vsakdanje življenje – navsezadnje je to tisto, kar kroji našo srečo.

  »Zakaj jo imajo bralke in bralci tako radi? Ker Valentina pooseblja njihova življenja. Piše čisto, pozitivno in igrivo. Na izviren, iskriv in domiseln način se ukvarja z elementarnimi zgodbami vsakega posameznika. Piše tisto, kar živi, in živi tisto, kar piše.« -- Sabina Obolnar, odgovorna urednica One

  Življenje je v glavnem polno dobrih stvari. Živimo v lepi državi. V glavnem se razumemo. Ni nam tako hudo. Na koncu gre res za kozarec vina in sendvič. Sreča. Za restan krompir in pečenko, če hočete. Suši za nekoga drugega. Skledico riža in sončni zahod za tretjega. Tu se začne veselje do življenja ...

  Valentina Smej Novak je po rodu Prekmurka, ki živi v Ljubljani, po srcu mama in žena, po izobrazbi filozofinja, po poklicu pa direktorica komunikacij in mode v založbi Vale-Novak (kar je njena sanjska služba, saj pri delu združuje svoji strasti do knjig in oblačil). Sicer pa kar naprej kuha, če ne za družino, pa za televizijo – z možem Luko ustvarjata priljubljeno kuharsko oddajo Ljubezen skozi želodec, ki jo predvaja Pop TV, skupaj sta napisala tudi kuharsko knjigo z istim naslovom, ki je že postala velika uspešnica – in piše, na primer kolumne za Ono in Evo, prevedla pa je tudi že nekaj kuharskih knjig.

  About the author

  -Valentina Smej Novak-

  Valentina Smej Novak je bila rojena v Murski Soboti, zgodnje otroštvo je preživela v Beltincih. Osnovno šolo in gimnazijo je dokončala v Murski Soboti, diplomirala pa je v Ljubljani iz filozofije. Kot gimnazijka je vodila “alternativno oddajo” na Murskem valu, z naslovom Phanje, planje in poesis in pisala članke za Pomurski vestnik. V letih 1997-2010 je delala na založbi Vale-Novak kot direktorica mode in komunikacij, danes pa je direktorica založbe Totaliteta. Že petnajst let se ukvarja z razvojem gverilsko-marketinških strategij, zasnovala je več pomembnih oglasnih in osveščevalnih akcij za založbo (Hiša biti; Berem globalno, kupujem lokalno), literarnih natečajev (Onina zgodba), prevedla več kuharskih knjig (Meščansko pecivo; 1,2,3 kuhajmo) ter organizirala ali vodila preko 200 kulturnih in promocijskih dogodkov.
  Valentina ima dva otroka in živi z družino v Ljubljani.
  Valentina in njen mož Luka Novak sta scenarista in vodiltelja odmevne kuharske oddaje Ljubezen skozi želodec, ki jo predvaja Pop TV. Skupaj sta prav tako izdala dve kuharski knjigi: Ljubezen skozi želodec (2009) in Ljubezen skozi želodec 2 (2010). Obe knjigi sta najbolj prodajani knjig v Sloveniji v letih 2010 in 2011.

  Other books from this author

  Product details

  • Jezik: slovenski
  • Year of publication: 2010
  • Število strani: 240
  • ISBN/EAN: 9789612590789
  • Format: Mehka
  • Datum Izida: 15.05.2010
  • Založba: Vale-Novak d.o.o.
  • Avtor: Valentina Smej Novak
  • Average rating:
   ( 0 )

  See more from the sections:

  Customer Reviews

  Average Customer Rating

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Comments