• Home
  • Šolska - Splošni pogoji | Emka.si

Prodajno plačilni pogoji poslovanja - Naročanje šolskih paketov do 15. septembra 2020

Ločeno naročilo šolskih izdelkov od ostale Emka.si ponudbe do do 15. septembra 2020

Izdelke iz kataloga učbenikov in šolskih potrebščin 2020 lahko na Emka.si naročate ločeno od ostale ponudbe naše spletne knjigarne. V košarico ni možno dati hkrati izdelkov iz šolske ponudbe in izdelkov iz redne prodaje, saj se razlikujejo pogoji in dobavni roki in zato naročila niso združljiva.
 

V primeru, da imate v košarici izdelke iz redne prodaje (knjige) morate najprej zaključiti nakup ali izprazniti košarico in nato izvedete naročilo šolskih izdelkov. Velja tudi obratno, če imate v košarici učbenike idr., ne boste mogli hkrati dodajati v košarico izdelkov iz redne ponudbe. Če boste imeli pri naročanju kakršnekoli težave, nas prosimo takoj kontaktirajte na email info@emka.si ali številko 01 588 7404, kjer smo dosegljivi vsak delovnik od 7. do 15. ure.

Naročanje izdelkov iz kataloga in veljavnost ponudbe

Vse učbenike, delovne zvezke in potrebščine najdete na naši spletni strani, kjer si lahko pomagate z brskanjem po oddelkih ali iskalnikom izdelkov in tudi takoj naročite. Oddelki so urejeni po razredih in znotraj razredov po predmetih, tako je naročanje zelo pregledno in enostavno. Naročilo lahko oddate tudi s pomočjo hitre kode, ki ste jo prejeli na vaši šoli na naročilnici Mladinske knjige (v primeru, da vam je vaša šola omogočila naročanje preko naših naročilnic). Če hitre kode (fizične naročilnice) nimate, lahko enostavno vnesete ime vaše šole in izberete razred ter tako izpišete seznam vseh gradiv, ki so jih učitelji predpisali za vašega otroka.
 

Za naročanje obveznih potrebščin od šole najprej pridobite seznam za naslednje šolsko leto. Vse obvezne potrebščine najdete v našem spletnem katalogu šolskih potrebščin. Obvezne potrebščine so določili učitelji, ki bodo vašega otroka poučevali v naslednjem šolskem letu. V spletni katalog so dodani tudi izdelki, ki sicer niso predpisani, a jih otrok prav tako potrebuje, npr. torbe, peresnice, zvezke, pisala.
 

Ponudba velja do 15. septembra 2020 oziroma do razprodaje zalog. Do tega datuma imajo izbrani izdelki šolskih potrebščin znatno nižje prednaročniške cene. Naročilo je potrebno oddati do 15. septembra 2020, saj vam le tako lahko zagotovimo dobavo učbenikov in delovnih zvezkov.
 

Naročilo šolskega paketa v prednaročilu lahko oddate kot fizična oseba na Emka.si. Če ste na Emka.si že registrirani kot pravna oseba in bi želeli za svojega otroka naročiti pri nas šolski paket, vam svetujemo da se registrirate še kot fizična oseba z drugim e-mail naslovom in takoj oddate naročilo.

Plačilo na obroke za naročila oddano do 31. julija 2020

Zavedamo se, da je nakup šolskih potrebščin velik finančni zalogaj, zato vam omogočamo plačilo v treh obrokih brez obresti. Najmanjša vrednost obroka je 20 €.

Izbirate lahko tudi med ostalimi možnostmi plačil, ki so na voljo na Emka.si (gotovina ob prevzemu in plačilne kartice).

V primeru plačila na obroke, vam bomo po oddaji naročila poslali predračun za naročene izdelke skupaj s položnicami na vaš e-mail naslov. Prvo položnico je potrebno poravnati do 30. junija, drugo do 20. julija in tretjo do 10. avgusta 2020. Paket vam bomo dostavili, ko bodo poravnane vse položnice.


V primeru plačila na obroke, pri oddajanju naročila na Emka.si na koraku izbire plačil izberite za način plačila »Plačilo na obroke« ter izberite 3, 2 ali 1 obrok.


Nakup na 3 obroke (nakup nad 60 € - velja za naročila oddana do 24. 6. 2020) 

  • 1. obrok - rok plačila: 30. 6. 2020 (Če položnic ne boste prejeli do 30. 6., lahko plačate 1. obrok do 10. julija.)

  • 2. obrok - rok plačila: 20. 7. 2020

  • 3. obrok - rok plačila: 10. 8. 2020

Nakup na 2 obroka (nakup nad 40 €) 

  • 1. obrok - rok plačila: 20. 7. 2020

  • 2. obrok - rok plačila: 10. 8. 2020

Nakup na 1 obrok

  • 1. obrok - rok plačila: 20. 7. 2020


Nakup do 12 obrokov (pri nakupu s plačilno kartico Diners) Ponujamo vam možnost plačila paketa šolskih potrebščin do 12 obrokov brez obresti.

 

Če kupec zamudi s plačilom najmanj dveh zaporednih obrokov, ki predstavljata najmanj osmino celotne kupnine, oziroma enega obroka, kadar za plačilo kupnine niso predvideni več kot štirje obroki, zapade celotna kupnina v takojšnje plačilo, ki jo mora kupec poravnati najkasneje v petnajstih dneh. V primeru neplačila kupnine v tem roku, lahko MKT neplačani del kupnine sodno izterja z zakonskimi zamudnimi obrestmi ter stroški izvršilnega in sodnega postopka.

 

Dobava izdelkov in poštnina

Izdelke, naročene do 31. julija 2020, boste prejeli med 10. in 26. avgustom 2020 na dom, če bodo plačani vsi obroki (če ste izbrali plačilo na obroke). V primeru odsotnosti vas bo paket čakal na vaši pošti še 15 dni od poskusa vročitve. O vašem šolskem paketu boste obveščeni tudi na vaš e-mail naslov takoj, ko vam ga bomo poslali.

 

Vaša soudeležba pri poštnini znaša samo 3,95 €, preostanek do celotne poštnine krije Emka.si. Ob nakupu nad 140 € je poštnina brezplačna. V primeru pošiljanja naročenih izdelkov v več paketih plačate soudeležbo pri poštnini samo enkrat. Ob prevzemu paketa vam Pošta Slovenije zaračuna provizijo za plačilo posebne položnice po uradnem ceniku, na kar žal ne moremo vplivati. Provizije ni potrebno plačati v primeru, da ste celoten znesek naročila poravnali pred dostavo paketa, npr. preko plačila na obroke ali s plačilnimi karticami.

 

Oblikovanje cen

Cene, objavljene v spletnem katalogu, zagotavljamo do konca veljavnosti kataloga, to je do 31. julija 2020. Pridržujemo si pravico do sprememb cen učbenikov, delovnih zvezkov in šolskih potrebščin v kolikor to storijo dobavitelji. V cene učbenikov in delovnih zvezkov je vključen 5 % DDV, v cene potrebščin pa 22 % DDV. Za morebitne napake ne odgovarjamo, se pa zanje iskreno opravičujemo.

 

Razprodani izdelki

V posameznih primerih se lahko zgodi, da je zaradi velikega povpraševanja izdelek razprodan. V tem primeru vam tega izdelka ne bomo zaračunali, seveda vam ga tudi ne moremo dobaviti. O tem, da je izdelek razprodan, vas bomo obvestili takoj po prejemu naročila. V primeru, da zaradi razprodanega izdelka odstopate od naročila, nam to sporočite, da bomo uredili podrobnosti glede vašega naročila.
 

Če je izdelek v barvi ali motivu, ki ste ga naročili, razprodan, vam bomo poslali isti izdelek v drugi barvi ali motivu (ne velja za šolske torbe in nahrbtnike). V kolikor vam namesto razprodanega izdelka lahko ponudimo nadomestni izdelek primerljive kakovosti in po primerljivi ceni, vas bomo o tem takoj osebno obvestili. Če boste soglašali s pošiljanjem nadomestnega izdelka, vam ga bomo tudi poslali.

 

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga na naslov emka@emka.si oz. nas obvestite na naslov Mladinska knjiga Trgovina, Emka.si, Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana. Tej pravici se ne odpovedujete in ne morete vnaprej odpovedati. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 14. dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov Mladinska knjiga trgovina d.o.o., Emka.si, Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana. V primeru vračila blaga kupec sam nosi stroške vračila blaga. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe in vračila že prejetega nepoškodovanega blaga na stroške kupca, bo Mladinska knjiga Trgovina kupcu v roku 14 vrnila prejeto kupnino, na račun, ki ga bo navedel kupec.
 

Pri nakupu avdio, video posnetkov ali računalniškega programa in pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnega tiska nimate pravice do odstopa od pogodbe, če ste že odprli varnostni pečat.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.
 

Mladinska knjiga Trgovina odgovarja za stvarne napake prodanih knjig ali drugega blaga skladno z veljavno zakonodajo.

Mladinska knjiga Trgovina sprejema reklamacije na telefonu 01/588 7404, ali na elektronski naslov emka@emka.si ter jih bo rešila v najkrajšem možnem času.

 

Mladinska knjiga Trgovina ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov. V primeru spora je za rešitev spora pristojno sodišče po stalnem prebivališču kupca.

 

Povezave do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show
 

S klikom na gumb "Zaključi in oddaj naročilo" v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili na e-mail, ki ste ga navedli pri registraciji. Vsebino vašega naročila lahko kadarkoli preverite na strani Moji nakupi. V primeru vprašanj ali težav se lahko vedno obrnete na nas: emka@emka.si. S klikom na gumb "Zaključi in oddaj naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob registraciji izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.