• Home
  • Možnosti plačila | Emka.si

Možnosti plačila

Določene možnosti plačil lahko izbirate glede na tip registracije, ki ste jo izvedli. Lahko ste registrirani kot fizična oseba, pravna oseba ali pravna oseba - javni zavod. Podrobnosti lahko preberete spodaj. Spletna trgovina Emka.si vam nudi naslednje možnosti plačil:

  • Gotovina ob prevzemu

  • Plačilne kartice

  • Plačilo po predračunu (pravne osebe)

  • Račun z odlogom plačila (pravna oseba - javni zavod)

Gotovina ob prevzemu

Naročilo boste plačali dostavljavcu Pošte Slovenije ob prevzemu. Pošta Slovenije za posredovanje plačila (obrazec UPN)zaračuna kupcu 1,05 EUR provizije za znesek do 98,00 EUR. Za zneske nad 98,00 EUR do 501,00 EUR pa Pošta zaračuna 1,07 % provizije od vrednosti. Emka.si na ta znesek nima vpliva, saj ga določa Pošta Slovenije.

Plačilne kartice

Sprejemamo plačilne kartice MasterCard, Visa, Visa-Electron, Diners, Activa Maestro in Activa. V koraku izbire plačilnega sredstva iz menija plačilnih kartic izberite vrsto plačilne kartice. Po oddaji naročila na Emka.si boste preusmerjeni v varno okolje za plačevanje s plačilnimi karticami. Vpišite imetnika kartice, številko kartice, CVC kodo (trimestna številka na hrbtni strani kartice v prostoru za podpis ter veljavnost kartice.

Za nekatere kartice je potrebno vpisati še dodatno 8-mestno številko SecureCode oz. Passcode, ki jo ustvarite s pomočjo prenosnega čitalca. Številke kreditne kartice ne shranjujemo za prihodnja naročila. Ob ponovnem nakupu jo boste morali ponovno vpisati. V primeru nepooblaščene uporabe vaše kreditne kartice pri nakupu se ravnajte po navodilih, ki vam jih določa izdajatelj vaše kreditne kartice ter nas nemudoma obvestite. Ta način lahko izberete, če nakup opravljate kot fizična ali pravna oseba.

Plačilo po predračunu

Podjetja lahko plačajo po predračunu. Po oddaji naročila boste na e-mail prejeli predračun. Naročilo bomo dali v obdelavo po prejemu plačila na naš TRR. Ta način lahko izberete, če nakup opravljate kot pravna oseba.

Račun z odlogom plačila

Ta način plačila je namenjen vsem knjižnicam, šolam, fakultetam in vsem ostalim javnim zavodom. Izbrali ga boste lahko le, če ste registrirani kot pravna oseba - javni zavod. Tak tip uporabnika boste dobili samodejno ob registraciji glede na vašo davčno številko, ki jo boste vnesli v prvem koraku registracije pravne osebe. Registracijo lahko začnete tukaj.

 

NAČIN PLAČILA ZA KUPCE IZ TUJINE

Kupci iz tujine lahko plačajo s plačilnimi karticami Visa, Visa-Electron, MasterCard, Activa Maestro in Activa. Zaradi določenih posebnosti tujih naslovov vas prosimo, da v primeru daljših naslovov izpolnite le-te v posebno okno, namenjeno komentarju. S tem se bomo izognili nepotrebnim nejasnostim okoli naslova in vam pošiljko dostavili na pravi naslov bivališča.

Podatki za nakazila iz tujine:

Naziv in naslov banke: Nova Ljubljanska banka d.d., Trg republike 2, SI-1520 Ljubljana
Imetnik računa: Mladinska knjiga Trgovina d.o.o., Slovenska 29, SI-1000 Ljubljana
IBAN (International Bank Account Number): SI56 0292 3001 2657 088
Koda SWIFT oz. BIC: LJBASI2X

 

OBLIKOVANJE CEN

Cene izdelkov in poštnine so v evrih z vštetim DDV. Cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini ...) veljajo na dan oddaje naročila.