Podzemna železnica kot urbano nezavedno

Image for Podzemna železnica kot urbano nezavedno from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Podzemna železnica kot urbano nezavedno

  Broširana - 27. Nov 2014
  ( 0 )
  SKU:P_9789619376911
  Regular price: 4.99 €

  Kako je metro ukinil naključje in postavil temelje za moderni razvoj

  HideSee more
  Share:
  - 1 + 4.99 €
  Predviden rok dobave: 9 - 14 dni
  Add to Cart

  Description

  Z zbirko Diskurz želimo odpreti novo polje; polje, ki bo hkrati rodovitno in bojno. Avtorji ga zarisujejo, k soustvarjanju, obdelovanju in miselnemu bojevanju pa so povabljeni vsi bralci. Polje bo nevarno, saj bo bralca potiskalo onkraj varnih meja pričakovano populističnega. Zato polje Diskurza odpira nove razglede in poglede tja , kamor hrup politikantskega in revolverskega ne seže. Diskurz odpira prostor za drugačno misel: bistro, neobremenjeno, dosledno, kjer moč racionalnega argumenta preglasi ihtavost demagogije. Teme Diskurza bodo družabne, takšne, ki nas dejansko zadevajo vse, dotikale pa se bodo tako antropološkega lingvističnega in literarnega kot ekonomskega in političnega.

  About the author

  -Luka Novak-

  Luka Novak je bil rojen v Kopru, otroštvo pa je preživel v Dekanih in v Parizu. Maturiral je na Šubičevi gimnaziji, diplomiral pa na Filozofski fakulteti leta 1987 iz primerjalne književnosti. Po diplomi je odšel na podiplomski študij v Pariz, Köln in Tübingen, kjer je bil nekaj semestrov znanstveni sodelavec, sicer pa je delal na radiu Deutsche Welle kot novinar, prevajalec in voditelj. Po vrnitvi v Ljubljano leta 1993 je kot direktor prevzel vodenje založbe Vale-Novak, ki sta jo leta 1990 ustanovila skupaj z mamo Edvino (v letih 2007 – 2010 je bil tudi njen glavni urednik). Leta 1997 je na Poslovni šoli Bled končal študij MBA. Pozneje se je dvakrat izobraževal na poslovni univerzi v Stanfordu. Aktivno obvlada angleško, nemško, francosko, italijansko in srbo-hrvaško. Ima tri otroke in živi z družino v Ljubljani.
  Diplomirani komparativist in romanist z MBA-jem je soustanovitelj založbe Vale-Novak, njen dolgoletni direktor in glavni urednik, ter direktor založbe Totaliteta. V založniški karieri je leta 2003 zasnoval in vodil predstavitev Slovenije na knjižnem sejmu v Frankfurtu, v letih 1999-2001 pa je zasnoval novi format Slovenskega knjižnega sejma, kjer je kot vodja Debatnih kavarn še danes član upravnega odbora. Kot publicist je objavljal tekste v Sodobnosti, Problemih, Teleksu, Mladini, Dnevniku in Delu, pisal scenarije (celovečerni film Stereotip, v sodelovanju z Damjanom Kozoletom) in prevedel številne sodobne francoske in angleške romane (Julian Barnes, Frédéric Beigbeder), pet kuharskih knjig Jamieja Oliverja in eno Gordona Ramsaya ter slovite stripe švicarskega avtorja Zepa (Titeuf). Leta 2008 je izdal svoj prvi roman Zlati dež ali Kaj hoče moški. Leta 2006 je kandidiral za župana mesta Ljubljana. Je aktiven član različnih komisij na področju kulture, med drugim komisije za promocijo slovenske literature in humanistike v tujini pri JAK ter član KAS za kulturo in pravosodje.
  Luka in njegova žena Valentina Smej Novak sta scenarista in vodiltelja odmevne kuharske oddaje Ljubezen skozi želodec, ki jo predvaja Pop TV. Skupaj sta prav tako izdala dve kuharski knjigi: Ljubezen skozi želodec (2009) in Ljubezen skozi želodec 2 (2010). Obe knjigi sta najbolj prodajani knjig v Sloveniji v letih 2010 in 2011.

  Other books from this author

  Product details

  • Jezik: slovenski
  • Year of publication: 2014
  • Število strani: 31
  • ISBN/EAN: 9789619376911
  • Mere izdelka vxš: 30 x 14
  • Format: Broširana
  • Datum Izida: 27.11.2014
  • Založba: Totaliteta D.O.O.
  • Avtor: Luka Novak
  • Average rating:
   ( 0 )

  See more from the sections:

  Customer Reviews

  Average Customer Rating

  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 0 )

  Comments