Stres, kuga sodobnega časa

Image for Stres, kuga sodobnega časa from emkaSi
+ / - Hover over image to Zoom
Other Views

  Stres, kuga sodobnega časa

  Mehka - 21. May 2018
  ( 2 )
  SKU:P_9789619434253
  This product is currently not available.
  Regular price: 24.90 €

  Poskrbi zase Ob nakupu te knjige ali katerekoli druge iz izbora Poskrbi zase, prejmete DARILO - čaj Teekanne.
  Akcija velja do 28. 2. 2019 oziroma do razdelitve daril.

  HideSee more
  Share:
  - 1 + 24.90 €
  Predviden rok dobave: 9 - 14 dni
  Unavailable

  Buy a set

  Buy Stres, kuga sodobnega časa + K**c gleda (Žepnica) together and save an additional

  Description

  Avtorica v knjigi Stres, kuga sodobnega časa spregovori o stresorjih (tistih, ki si jih povzročamo sami in takšnih, ki nastajajo zaradi naših odnosov v družbi in njenih vrednot), o možganih in njihovi povezanosti s črevesjem, o serotoninski dieti (za hujšanje in zoper depresijo), o raznovrstnih oblikah samopomoči (prehrana, diete, zelišča in prehranski dodatki) ter preizkušenih tehnikah za fizično in psihično regeneracijo.

  Knjiga Stres, kuga sodobnega časa je nastala po avtoričini dveletni bolezni, ko je za svoje nerazumljive bolezenske simptome iskala pojasnila in rešitve tako v nevroznanosti in medicini kot tudi v komplementarnih, holističnih in alternativnih zdravilnih sistemih. V njej je združila najnovejše znanstvene raziskave, predavanja in zapise nevroznanstvenikov, nevrobiologov, psihologov, nutricistov, sociologov in zdravnikov, vsebino pa večkratno preverjala na spletnih straneh ameriških in britanskih zdravstvenih in raziskovalnih ustanov, kot so klinika Mayo, Tehnološki inštitut Massachusettsa (MIT), Johns Hopkins Medicine, Univerzitetni klinični center Maryland, Medicinska fakulteta na univerzi Harvard, Ameriška nacionalna knjižnica za medicino (US National Library of Medicine), ameriški laboratorij Berkeley, Kalifornijski tehnološki inštitut idr. ter jih dopolnila z znanstvenimi predavanji na odmevnih in priljubljenih konferencah TED. V knjigi spregovori o stresorjih (tistih, ki si jih povzročamo sami in takšnih, ki nastajajo zaradi naših odnosov v družbi in njenih vrednot), o možganih in njihovi povezanosti s črevesjem, o serotoninski dieti (za hujšanje in zoper depresijo), o raznovrstnih oblikah samo¬pomoči (prehrana, diete, zelišča in prehranski dodatki) ter preizkušenih tehnikah za fizično in psihično regeneracijo.

  Serotoninska dieta je nastala na podlagi večdesetletnih raziskav na MIT, ki so prinesle pionirska odkritja. Steber raziskav je dr. Richard Wurtman, profesor za nevroznanost na MIT ter profesor nevrofarmakologije na Harvardu. Njegove laboratorijske raziskave so pripeljale do 1000 znanstvenih študij in 200 patentov (!).V njih se je izdatno posvetil nevrotransmiterjem (acetoklinu, dopaminu, serotoninu, idr.), ki so prenašalci sporočil med možganskimi celicami. Trideset let raziskav na MIT je pokazalo, da je serotonin tesno povezan s prehranskimi (debelost) in razpoloženjskimi (depresija) motnjami, pa tudi s sezonsko depresijo in krizo ob prenehanju kajenja. Izdelali so serotoninsko dieto, ki je v njihovih laboratorijih raziskana in klinično potrjena.

  About the author

  -Maja Megla,-

  Other books from this author

  Product details

  • Jezik: slovenski
  • Year of publication: 2018
  • Število strani: 345
  • ISBN/EAN: 9789619434253
  • Mere izdelka vxš: 23 x 16
  • Format: Mehka
  • Datum Izida: 21.05.2018
  • Založba: Chiara B. D.O.O.
  • Avtor: Maja Megla,
  • Zbirka: Knjiga kot zdravilo
  • Average rating:
   ( 2 )

  Customer Reviews

  Average Customer Rating

  (2)
  (0)
  (0)
  (0)
  (0)
  ( 2 )

  Comments