V okencu izberite šolo in razred v prihodnjem šolskem letu in prihranite

Pogoji poslovanja - Naročanje šolskih paketov v prednaročilu do 5.7.2018


Ločeno naročilo šolskih izdelkov od ostale Emka.si ponudbe do 5. julija 2018

Izdelke iz kataloga učbenikov in šolskih potrebščin 2018 lahko na Emka.si naročate ločeno od ostale ponudbe naše spletne knjigarne. V košarico ni možno dati hkrati izdelkov iz šolske ponudbe in izdelkov iz redne prodaje, saj se razlikujejo pogoji in dobavni roki in zato naročila niso združljiva.

V primeru, da imate v košarici izdelke iz redne prodaje (knjige) morate najprej zaključiti nakup ali izprazniti košarico in nato izvedete naročilo šolskih izdelkov. Velja tudi obratno, če imate v košarici učbenike idr., ne boste mogli hkrati dodajati v košarico izdelkov iz redne ponudbe. Če boste imeli pri naročanju kakršnekoli težave, nas prosimo takoj kontaktirajte na email emka@emka.si ali številko 01 588 7404 , kjer smo dosegljivi vsak delovnik od 7. do 15. ure.


Naročanje izdelkov iz kataloga in veljavnost ponudbe


Vse učbenike, delovne zvezke in potrebščine najdete na naši spletni strani, kjer si lahko pomagate z brskanjem po oddelkih ali iskalnikom izdelkov in tudi takoj naročite. Oddelki so urejeni po razredih in znotraj razredov po predmetih, tako je naročanje zelo pregledno in enostavno. Naročilo lahko oddate tudi s pomočjo hitre kode , ki ste jo prejeli na vaši šoli na naročilnici Mladinske knjige (v primeru, da vam je vaša šola omogočila naročanje preko naših naročilnic). Če hitre kode (fizične naročilnice) nimate, lahko enostvno vnesete kraj vaše šole , šolo in razred in tako izpišete seznam vseh gradiv, ki so jih učitelji predpisali za vašega otroka.

Za naročanje obveznih potrebščin od šole najprej pridobite seznam za naslednje šolsko leto. Vse obvezne potrebščine najdete v našem spletnem katalogu šolskih potrebščin. Obvezne potrebščine so določili učitelji, ki bodo vašega otroka poučevali v naslednjem šolskem letu. V spletni katalog so dodani tudi izdelki, ki sicer niso predpisani, a jih otrok prav tako potrebuje, npr. torbe, peresnice, zvezki, pisala.

Ponudba velja do 5. julija 2018 oziroma do razprodaje zalog. Do tega datuma imajo izbrani izdelki šolskih potrebščin znatno nižje prednaročniške cene. Naročilo je potrebno oddati do 5. julija 2018, saj vam le tako lahko zagotovimo dobavo učbenikov in delovnih zvezkov.

Naročilo šolskega paketa v prednaročilu lahko oddate kot registrirana fizična oseba na Emka.si. Če še niste registrirani, lahko to uredite na tej strani . Če ste na Emka.si že registrirani kot pravna oseba in bi želeli za svojega otroka naročiti pri nas šolski paket, vam svetujemo da se registrirate še kot fizična oseba z drugim e-mail naslovom in takoj oddate naročilo.


Plačilo do 6 obrokov (za naročila do 5. julija 2018)

Zavedamo se, da je nakup šolskih potrebščin velik finančni zalogaj, zato vam omogočamo plačilo v treh obrokih brez obresti . Najmanjša vrednost obroka je 20 € .

Izbirate lahko tudi med ostalimi možnostmi plačil, ki so na voljo na Emka.si (gotovina ob prevzemu, plačilne kartice, Moneta).

V primeru plačila na obroke, vam bomo konec junija oziroma v začetku julija (odvisno kdaj boste oddali naročilo) poslali predračun za naročene izdelke skupaj s položnicami na vaš e-mail naslov . Prvo položnico je potrebno poravnati do 29. junija, drugo do 20. julija in tretjo do 10. avgusta 2018. Paket vam bomo dostavili, če bodo poravnane vse položnice.

V primeru plačila na obroke, pri oddajanju naročila na Emka.si na koraku izbire plačil izberite za način plačila » Plačilo na obroke « ter izberite 2 ali 3 obroke.

Nakup na 3 obroke
- 1. obrok - rok plačila: 29.6.2018 (Če položnic ne boste prejeli do 29.6., lahko plačate 1. obrok do 10. julija.)
- 2. obrok - rok plačila: 20.7.2018
- 3. obrok - rok plačila: 10.8.2018


Nakup na 2 obroka
- 1. obrok - rok plačila: 20.7.2018
- 2. obrok - rok plačila: 10.8.2018

Nakup na 1 obrok
- 1. obrok - rok plačila: 20.7.2018

Nakup do 6 obrokov pri nakupu s plačilno kartico Diners ali American Express.

Ponujamo vam možnost plačila paketa šolskih potrebščin do 6 obrokov brez obresti pri plačilu s karticami Diners ali American Express . Obroke izberete na koraku vnosa številke kreditne kartice. Po vnosu prvih 6 številk vaše kartice se bo pojavilo dodatno okno za izbiro števila obrokov. Enostavno izberete želeno število obrokov in zaključite postopek plačila. V primeru plačila na obroke kupec ne nosi nobenih dodatnih stroškov. Poglejte sliko prikaza izbire obrokov .Če kupec zamudi s plačilom najmanj dveh zaporednih obrokov, ki predstavljata najmanj osmino celotne kupnine, oziroma enega obroka, kadar za plačilo kupnine niso predvideni več kot štirje obroki, zapade celotna kupnina v takojšnje plačilo, ki jo mora kupec poravnati najkasneje v petnajstih dneh. V primeru neplačila kupnine v tem roku, lahko MKT neplačani del kupnine sodno izterja z zakonskimi zamudnimi obrestmi ter stroški izvršilnega in sodnega postopka.


Dobava izdelkov in poštnina

Izdelke, naročene do 5. julija 2018, boste prejeli med 10. in 29. avgustom 2018 na dom , če bodo plačani vsi obroki (če ste izbrali plačilo na obroke). V primeru odsotnosti vas bo paket čakal na vaši pošti še 15 dni od poskusa vročitve. O vašem šolskem paketu boste obveščeni tudi na vaš e-mail naslov takoj, ko vam ga bomo poslali.

Vaša soudeležba pri poštnini znaša samo 3,95 € , preostanek do celotne poštnine krije Emka.si. Ob nakupu nad 140 € je poštnina brezplačna . V primeru pošiljanja naročenih izdelkov v več paketih plačate soudeležbo pri poštnini samo enkrat. Ob prevzemu paketa vam Pošta Slovenije zaračuna provizijo za plačilo posebne položnice po uradnem ceniku, na kar žal ne moremo vplivati. Provizije ni potrebno plačati v primeru, da ste celoten znesek naročila poravnali pred dostavo paketa, npr. preko plačila na obroke ali s plačilnimi karticami.


Oblikovanje cen

Cene, objavljene v spletnem katalogu, zagotavljamo do konca veljavnosti kataloga, to je do 5. julija 2018. Pridržujemo si pravico do sprememb cen učbenikov, delovnih zvezkov in šolskih potrebščin v kolikor to storijo dobavitelji. V cene učbenikov in delovnih zvezkov je vključen 9,5 % DDV, v cene potrebščin pa 22 % DDV. Za morebitne napake ne odgovarjamo, se pa zanje iskreno opravičujemo.

Razprodani izdelki


V posameznih primerih se lahko zgodi, da je zaradi velikega povpraševanja izdelek razprodan. V tem primeru vam tega izdelka ne bomo zaračunali, seveda vam ga tudi ne moremo dobaviti. O tem, da je izdelek razprodan, vas bomo obvestili takoj po prejemu naročila. V primeru, da zaradi razprodanega izdelka odstopate od naročila, nam to sporočite, da bomo uredili podrobnosti glede vašega naročila.

Če je izdelek v barvi ali motivu, ki ste ga naročili, razprodan, vam bomo poslali isti izdelek v drugi barvi ali motivu (ne velja za šolske torbe in nahrbtnike). V kolikor vam namesto razprodanega izdelka lahko ponudimo nadomestni izdelek primerljive kakovosti in po primerljivi ceni, vas bomo o tem takoj osebno obvestili. Če boste soglašali s pošiljanjem nadomestnega izdelka, vam ga bomo tudi poslali.Pravica do odstopa od pogodbe:

Kupec ima pravico, da v 14 dneh, pisno obvesti MKT, da odstopa od pogodbe brez navedbe razlogov za odstop. Odstopni rok poteče v 14 dneh, ko kupec pridobi dejansko posest nad blagom ali jo pridobi namesto njega tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi kupec. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice kupca do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Nedvoumno izjavo o odstopu od pogodbe (ki vsebuje vsaj ime in priimek kupca, njegov naslov, navedbo blaga, na katero se nanaša odstop, kontaktne podatke kupca (telefonska številka ali e-poštni naslov) in podatke o TRR kupca, če kupec želi, da se mu kupnina vrne z bančnim nakazilom na njegov račun) oziroma obvestilo o nameravanem vračilu blaga lahko kupec pošlje na elektronski naslov info@emka.si oziroma na naslov Mladinska knjiga Trgovina d.o.o., Emka.si, Brnčičeva ulica 41e, 1231 Ljubljana Črnuče, ali po faksu 01 588 7465. V ta namen lahko kupec neobvezno uporabi obrazec, objavljen tukaj, na njegovo zahtevo pa mu ga lahko po naročilu na telefon št. 01 588 7480, MKT pošlje po pošti na svoje stroške. Če kupec odstopi od pogodbe, mora prejete knjige ali drugo blago vrniti najpozneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopa od pogodbe, pri čemer kupec sam krije stroške vračila knjig ali drugega blaga. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe bo MKT v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, vrnila vsa prejeta plačila, v primeru prodaje na obroke tudi z zakonskimi zamudnimi obrestmi od dneva, ko jih je prejela, in nujnimi stroški, ki jih je kupec imel za blago. MKT lahko zadrži vračilo že prejetih plačil do prevzema vrnjenih knjig oziroma blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Knjige ali drugo blago mora kupec MKT vrniti v stanju, v kakršnem je bilo, ko mu je bilo izročeno, in MKT povrniti povračilo za njegovo uporabo vse do razveze pogodbe. Knjige ali drugo blago mora kupec vrniti na naslov: Mladinska knjiga Trgovina d.o.o., Emka.si, Brnčičeva ulica 41e, 1231 Ljubljana Črnuče. Pri nakupu zapečatenih avdio ali videoposnetkov in računalniških programov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če je po dostavi odprl varnostni pečat.


MKT si pridržuje pravico, da delno ali v celoti odstopi od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig ali blaga ni več na zalogi, če ugotovi povečano plačilno rizičnost kupca ali če naročilnica ni bila popolno in pravilno izpolnjena. V tem primeru bo MKT kupca o svojem odstopu od pogodbe takoj obvestila.
Kupec ima možnost uveljavljanja stvarnih napak pri MKT, kamor lahko naslovi tudi vse morebitne reklamacije in pritožbe. Reklamacije MKT sprejema tudi na tel. št. 01 588 7480, po faksu: 01 588 7465 in na elektronski naslov info@emka.si, rešila pa jih bo v najkrajšem možnem času. MKT ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje sporov, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov je na voljo na spletni povezavi https://ec.europa.eu/odr. Pisna dokazila o naročilu kupca so skupaj s splošnimi pogoji shranjena v arhivu Mladinske knjige Trgovine d.o.o., Slovenska 29, Ljubljana, in so kupcu dostopna na podlagi njegove zahteve.


Mladinska knjiga Trgovina d.o.o., Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana, je vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod matično številko 5171555000, davčna številka SI48494216. Osnovni kapital znaša 4.095.443,16 EUR. Veljavni elektronski naslov družbe: info@mk-trgovina.si oziroma info@emka.si.


.

ts: 17.12.2018 21:33:24
EMKA Top 100
Najbolj prodajano na emka.si
.
Celotna lestvica