V okencu izberite šolo in razred v prihodnjem šolskem letu in prihranite

SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI

Spletno prodajo Emka.si izvaja Mladinska knjiga Trgovina d.o.o. (MKT) Ljubljana, Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana, info@emka.si. Družba je vpisana v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani z matično številko 5171555000, osnovni kapital 4.095.443,17 EUR, ID za DDV SI 48494216 .

Jamčimo, da je vsak nakup v spletni trgovini Emka.si varen.


Cene izdelkov in poštnine so v evrih (EUR) z DDV. Kupnina se zaračuna v enem obroku.

Veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini ...) na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Blago, ki ga dostavljamo iz zaloge , boste prejeli v predvidoma treh delovnih dneh. Pri vsakem artiklu je naveden predviden rok dobave. V primerih prednaročil dostavljamo blago šele po prejemu V skladišče, o čemer ste obveščeni pri samem izdelku ob oddaji naročila.

PRODAJNO PLAČILNI POGOJI

S klikom na gumb "Zaključi in oddaj naročilo" v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili na e-mail, ki ste ga navedli pri registraciji. S klikom na gumb »Zaključi in oddaj naročilo« ste sklenili prodajno pogodbo z Mladinsko knjigo Trgovino d.o.o., Slovenska 29, 1000 Ljubljana. Pogodba je sklenjena za obdobje do izpolnitve vseh pogodbenih obveznosti, tj. dostava blaga in plačilo celotne kupnine. Vsebino vašega naročila lahko kadarkoli preverite na strani Moji nakupi. V primeru vprašanj ali težav se lahko vedno obrnete na nas: info@emka.si. S klikom na gumb "Zaključi in oddaj naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob registraciji izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

Prednaročniška cena velja do datuma, navedenega v prednaročniških pogojih, po tem datumu velja redna cena. Kupnina se zaračuna v enem obroku. Stroški in pogoji dostave veljajo za območje Slovenije. Kupec plača MKT strošek pošiljanja v višini 2,95 EUR. Pri plačilu posameznega UPN dokumenta kupec plača provizijo, ki je odvisna od posameznega ponudnika bančnih storitev.


Pravica do odstopa od pogodbe:


Kupec ima  pravico, da v 14 dneh, pisno obvesti MKT, da odstopa od pogodbe brez navedbe razlogov za odstop. Odstopni rok poteče v 14 dneh, ko kupec pridobi dejansko posest nad blagom ali jo pridobi namesto njega tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi kupec. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice kupca do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Nedvoumno izjavo o odstopu od pogodbe (ki vsebuje vsaj ime in priimek kupca, njegov naslov, navedbo blaga,  na katero se nanaša odstop, kontaktne podatke kupca (telefonska številka ali e-poštni naslov) in podatke o TRR kupca, če kupec želi, da se mu kupnina vrne z bančnim nakazilom na njegov račun) oziroma obvestilo o nameravanem vračilu blaga lahko kupec pošlje na elektronski naslov info@emka.si oziroma na naslov Mladinska knjiga Trgovina d.o.o., Emka.si, Brnčičeva ulica 41e, 1231 Ljubljana Črnuče, ali po faksu 01 588 7465. V ta namen lahko kupec neobvezno uporabi obrazec, objavljen tukaj, na njegovo zahtevo pa mu ga lahko po naročilu na telefon št. 01 588 7480, MKT pošlje po pošti na svoje stroške. Če kupec odstopi od pogodbe, mora prejete knjige ali drugo blago vrniti najpozneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopa od pogodbe, pri čemer kupec sam krije stroške vračila knjig ali drugega blaga. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe bo MKT v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, vrnila vsa prejeta plačila, v primeru prodaje na obroke tudi z zakonskimi zamudnimi obrestmi od dneva, ko jih je prejela, in nujnimi stroški, ki jih je kupec imel za blago. MKT lahko zadrži vračilo že prejetih plačil do prevzema vrnjenih knjig oziroma blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Knjige ali drugo blago mora kupec MKT vrniti v stanju, v kakršnem je bilo, ko mu je bilo izročeno, in MKT povrniti povračilo za njegovo uporabo vse do razveze pogodbe. Knjige ali drugo blago mora kupec vrniti na naslov: Mladinska knjiga Trgovina d.o.o., Emka.si, Brnčičeva ulica 41e, 1231 Ljubljana Črnuče. Pri nakupu zapečatenih avdio ali videoposnetkov in računalniških programov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če je po dostavi odprl varnostni pečat.


MKT si pridržuje pravico, da delno ali v celoti odstopi od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig ali blaga ni več na zalogi, če ugotovi povečano plačilno rizičnost kupca ali če naročilnica ni bila popolno in pravilno izpolnjena. V tem primeru bo MKT kupca o svojem odstopu od pogodbe takoj obvestila.
Kupec ima možnost uveljavljanja stvarnih napak pri MKT, kamor lahko naslovi tudi vse morebitne reklamacije in pritožbe. Reklamacije MKT sprejema tudi na tel. št. 01 588 7480, po faksu: 01 588 7465 in na elektronski naslov info@emka.si, rešila pa jih bo v najkrajšem možnem času. MKT ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje sporov, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov je na voljo na spletni povezavi https://ec.europa.eu/odr. Pisna dokazila o naročilu kupca so skupaj s splošnimi pogoji shranjena v arhivu Mladinske knjige Trgovine d.o.o., Slovenska 29, Ljubljana, in so kupcu dostopna na podlagi njegove zahteve.


Mladinska knjiga Trgovina d.o.o., Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana, je vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod matično številko 5171555000, davčna številka SI48494216. Osnovni kapital znaša 4.095.443,16 EUR. Veljavni elektronski naslov družbe: info@mk-trgovina.si oziroma info@emka.si.

.

ts: 12.12.2018 16:05:59
EMKA Top 100
Najbolj prodajano na emka.si
.
Celotna lestvica