.
 
.

Žganjekuha

Avtor:
5 (5  ocen uporabnikov )

Proces žganjekuhe, njegove značilnosti, posamezni koraki in EU zakonska določila.

.
Redna cena: 18,50 €
Rok dobave: 2-3 dni.
.
.
Količina:  
.
Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in znaša 2,95 €, ne glede na količino in vrsto kupljenih izdelkov.

Številni izdelki imajo oznako "brezplačna dostava", kar pomeni, da v prmeru nakupa takšnega izdelka poštnine ne boste plačali. 

Več o dostavi
Emka.si omogoča naslednje načine plačila:
  • z gotovino ob prevzemu (velja le za fizične osebe),
  • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, ActivaMaestro, Activa, Diners, American Express),
  • s storitvijo Moneta (Mobitel in Simobil)
  • Plačilo po predračunu (pravne osebe)
  • Račun z odlogom plačila (za javna podjetja)
Več o plačilih

Pri vsakem izdelku je naveden predviden rok dostave. Glede na to katere izdelke izberete, se vam pri oddaji naročila prikaže tudi končni predviden datum dobave vašega pakete.

Večino izdelkov dostavljamo iz lastne zaloge, zato so naši dobavni roki zelo kratki.

Ko vam bomo poslali paket boste o tem obveščeni tudi po emailu. V emailu bo navedena številka vašega paketa ter povezava do Pošte Slovenije, kjer boste lahko preverili natančen status dostave.

Več o dostavi

To je spletna cena
Shrani v seznam želja
.

.
Kdor je kupil ta izdelek, je kupil tudi...
.

Opis

Knjiga o žganjekuhi je slovenski prevod nemške knjige »Schnapsbrennen«, ki je medtem izšla že v osmi nakladi. Njen namen je pomagati tako začetnikom kakor tudi praktikom pri pridobivanju kakovostnega žganja. Vsebinsko obravnava celotni potek pridobivanja od pravilnih surovin do proizvoda v različnih kakovostnih stopnjah z dodatkom o žitnem žganju ter tudi prodajnih možnostih. Posebno poglavje obvešča tudi o najnovejših zakonskih določilih EU.


Pomen žganjekuhe
Pridobivanje sadnih žganj je že zelo staro. Z novimi spoznanji in z vedno boljšimi pripravami za žganjekuho se je lahko izkoristek alkohola povečeval in kvaliteta je postajala vedno boljša. Pred mnogimi desetletji se je za kuhanje žganja uporabljalo le odpadno in izločeno sadje. Delno je bilo to pogojeno s slabo gospodarsko situacijo po prvi svetovni vojni in s stisko z živili med in po drugi svetovni vojni. Z gospodarskim vzponom so narastle tudi zahteve na vseh področjih, tako tudi pri žganjih.
Danes se zahtevajo sortna žganja, ki morajo imeti aromo, značilno za sorto. Poleg odpadnega sadja je danes gospodarsko zanimiva tudi uporaba sadja namizne kvalitete. Če cene sadja niso zadovoljive, je proizvodnja specialnih vrst žganja pogosto cenovno celo bolj ugodna. S tem se trg sadja v primeru prekomerne proizvodnje nekoliko sprosti. Kuhanje žganja se odvija v času, ki je delovno manj intenziven in destilat je bolj trajen.

.
.
.

O avtorju - Josef Pischl

Obvestite me o novi knjigi tega avtorja

Želite, da vas po elektronski pošti obvestimo, ko izide nova knjiga ali ponatis katere od knjig tega avtorja?

DA - obveščajte me o novostih avtorja
.
.
.
.

Podrobnosti o izdelku

  • Obseg/št. strani:
  • Datum Izida:
  • Jezik: slovenski
  • Vezava: Trda
  • ISBN/EAN: 9783850138406
  • Založba Mohorjeva Celovec
  • Avtor:
  • Povprečna ocena:
    Ocena kupcev: 5
    (5)
Oglejte si več iz oddelkov:

Mnenja kupcev

  5  ocen:
5 zvezdice
100%
(5)
4 zvezdice
0%
(0)
3 zvezdice
0%
(0)
2 zvezdice
0%
(0)
1 zvezdica
0%
(0)
Povprečna ocena kupcev:
Ocena kupcev: 5
(5 ocen uporabnikov )
.
Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:
 
.
.
.
.
.

Oznake kupcev o tem izdelku

Kliknite na posamezno oznako za prikaz vseh izdelkov označenih s to oznako:

Dodaj oznako:

Dodaj
.