V okencu izberite šolo in razred v prihodnjem šolskem letu in prihranite

Prelistaj me!
.
 
.

Kuhajmo z Drobižki

Avtor: , Ilustrator: Antoon Krings, Prevajalec: Polonca Kovač
5 (1  ocena uporabnikov )

Enostavna kuharska knjiga za otroke z raznovrstnimi recepti, ki sta jo pripravila avtor priljubljenih slikanic iz zbirke Drobižki Antoon Krings ter lastnik znamenite pariške restavracije Alain Passard. Knjigo mladim slovenskim bralcem priporoča Bine Volčič.

Knjigo priporoča Bine Volčič
.
Redna cena: 14,99 €
Rok dobave: 2-3 dni.
.
.
.
Količina:  
.
Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in znaša 2,95 €, ne glede na količino in vrsto kupljenih izdelkov.

Številni izdelki imajo oznako "brezplačna dostava", kar pomeni, da v prmeru nakupa takšnega izdelka poštnine ne boste plačali. 

Več o dostavi
Emka.si omogoča naslednje načine plačila:
  • z gotovino ob prevzemu (velja le za fizične osebe),
  • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, ActivaMaestro, Activa, Diners, American Express),
  • s storitvijo Moneta (Mobitel in Simobil)
  • Plačilo po predračunu (pravne osebe)
  • Račun z odlogom plačila (za javna podjetja)
Več o plačilih

Pri vsakem izdelku je naveden predviden rok dostave. Glede na to katere izdelke izberete, se vam pri oddaji naročila prikaže tudi končni predviden datum dobave vašega pakete.

Večino izdelkov dostavljamo iz lastne zaloge, zato so naši dobavni roki zelo kratki.

Ko vam bomo poslali paket boste o tem obveščeni tudi po emailu. V emailu bo navedena številka vašega paketa ter povezava do Pošte Slovenije, kjer boste lahko preverili natančen status dostave.

Več o dostavi

To je spletna cena
Shrani v seznam želja
.

.
Kdor je kupil ta izdelek, je kupil tudi...
.

Opis

Enostavna kuharska knjiga za otroke z raznovrstnimi recepti, ki sta jo pripravila avtor priljubljenih slikanic iz zbirke Drobižki Antoon Krings ter lastnik znamenite pariške restavracije Alain Passard. Knjigo mladim slovenskim bralcem priporoča Bine Volčič.

Na vrtu Drobižkov je živahno. Drobižki se z neumorno silo veselijo življenja, predvsem pa se veselijo hrane. Gosenica Gretica ves ljubi dan preleži na velikem zelenem listu in prepeva: »Hrust, hrust, hrustamo ...« in ga grizlja, da kar poklja. Okoli nje ležijo, vsaka na svojem listu, še druge gosenice, njene sestre, in z njo hrustajo v zboru. Ko končajo s pojedino, si v istem listju naredijo hiške. Rade stanujejo čim bližje svoji hrani. Ali pa polž Poldi, rdeč in zavaljen, kot nekakšen slinast svaljek. Ta se rad gosti sredi velike zeljnate glave. Je velika klepetulja in je povsem nor na zelje - na vse vrste zelja: belo zelje, rdeče zelje, kitajsko zelje, ohrovt, brstični ohrovt (razen zelja s smetano, doda Antoon Krings). Zadovoljen na zelenjavnem vrtu in blažen med zeljem se Poldi nikoli ne loči od svoje najljubše zelenjave. Stanuje kar v tistem, kar tudi jé. Od domovanja na površju pa se razlikuje zavito domovanje, ki si ga je črv Čiro izvrtal globoko v lepo jabolko. Čiro spi v viseči mreži, ki jo je pritrdil na stene svoje okrogle sobice. Poldi zlahka zleze z ene zeljnate glave na drugo, pri jabolku pa je stvar bolj zapletena. Če bi Čiro ne bil zmeren pri hrani, bi njegova viseča mreža kmalu obvisela v zraku ...


Kuhajmo z Drobižki je zelo simpatično zasnovana otroška knjiga, ki bo navdušila male »šefe«, saj se inovativni recepti prepletajo z resnično pravljico, ki preko bogatih ilustracij popelje otroško domišljijo v naravo, polno vonja in okusa.


Mali in veliki »šefi«, uživajte v knjigi in kuhajte z Drobižki!
 
- Bine Volčič


Povzetek intervjuja iz knjige: 


Antoon Krings: Ena od najinih skrbi je bila, da imajo otroci dovolj možnosti, da kuhajo s svojimi malimi rokami. Ti recepti skušajo ugajati njihovim nagnjenjem (recimo do sladkorja), prav tako pa jih želijo tudi presenetiti. Kar se mene tiče, sem ustvaril slike, ki niso ilustracija, ampak bolj sanjske slike. Ta knjiga receptov je tudi knjiga zgodb. Rdeča nit je zelenjavni vrt.

Alain Passard: Gost v restavraciji L'Arpege pričakuje tri zvezdice. Z otrokom je podobno. Tudi on, na svoj način, pričakuje tri zvezdice. Poleg igrivosti šteje vse: videz, vonj in okus. Pri kuhanju se moraš zabavati.


Recepti jedi iz knjige: Špinačni kruhki, Topla čokolada z jajcem, Bučke in banane na začinjenem kruhu, Omleta iz krompirja s sladkimi praženimi mandlji, Palačinke z dvema čokoladama ...



 

.
.
.

O avtorju - Alain Passard

Obvestite me o novi knjigi tega avtorja

Želite, da vas po elektronski pošti obvestimo, ko izide nova knjiga ali ponatis katere od knjig tega avtorja?

DA - obveščajte me o novostih avtorja
.
.
.
.

Podrobnosti o izdelku

Mnenja kupcev

  1  ocena:
5 zvezdice
100%
(1)
4 zvezdice
0%
(0)
3 zvezdice
0%
(0)
2 zvezdice
0%
(0)
1 zvezdica
0%
(0)
Povprečna ocena kupcev:
Ocena kupcev: 5
(1 ocena uporabnikov )
.
Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:
 
.
.
.
.
.

Oznake kupcev o tem izdelku

Kliknite na posamezno oznako za prikaz vseh izdelkov označenih s to oznako:

Dodaj oznako:

Dodaj
.