.
 
.

Juhe za vse okuse

Avtor:

V tej knjigi nas avtorica popelje v čudoviti svet juh.

.
Redna cena: 16,00 €
Rok dobave: 2-3 dni.
.
.
Količina:  
.
Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in znaša 2,95 €, ne glede na količino in vrsto kupljenih izdelkov.

Številni izdelki imajo oznako "brezplačna dostava", kar pomeni, da v prmeru nakupa takšnega izdelka poštnine ne boste plačali. 

Več o dostavi
Emka.si omogoča naslednje načine plačila:
  • z gotovino ob prevzemu (velja le za fizične osebe),
  • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, ActivaMaestro, Activa, Diners, American Express),
  • s storitvijo Moneta (Mobitel in Simobil)
  • Plačilo po predračunu (pravne osebe)
  • Račun z odlogom plačila (za javna podjetja)
Več o plačilih

Pri vsakem izdelku je naveden predviden rok dostave. Glede na to katere izdelke izberete, se vam pri oddaji naročila prikaže tudi končni predviden datum dobave vašega pakete.

Večino izdelkov dostavljamo iz lastne zaloge, zato so naši dobavni roki zelo kratki.

Ko vam bomo poslali paket boste o tem obveščeni tudi po emailu. V emailu bo navedena številka vašega paketa ter povezava do Pošte Slovenije, kjer boste lahko preverili natančen status dostave.

Več o dostavi

To je spletna cena
Shrani v seznam želja
.

.

Opis

V knjigi je predstavljenih več kot 130 slastnih juh za vsak okus in za vsako priložnost. Juha lahko predstavlja lahek obrok, lahko jo ponudimo kot uvod v slastno kosilo ali svečano večerjo. Prav tako našim dragim, kadar zbolijo, najprej ponudimo krožnik domače juhe.


Avtorica jih je  razdelila na: hladne juhe, zelenjavne juhe, kremne juhe, domače juhe, tuje juhe (npr.: bouillabaisse, bobići, italijanska mineštra, ...) in druge juhe, kot so: ajdova juha, Erikova orehova juha, zeliščna juha, ...

Za hlad­ne dni
Tile re­cep­ti so iz še po­vsem sve­že knji­ge Ive Do­lenc Juhe za vse oku­se, ki je prav­kar izš­la pri Za­lož­bi Kmeč­ki glas. Av­to­rica je do­slej na­pi­sa­la že ku­har­ski knji­gi – Uži­vaj­mo so­la­te in Mar­me­la­de, že­le­ji in sad­je v al­ko­ho­lu. V novi knji­gi je zbra­la re­cep­te za naj­raz­lič­nej­še juhe in za­ku­he. Iz nje smo vam pri­pra­vi­li ne­kaj re­cep­tov za juhe iz se­zon­ske ze­le­nja­ve.

Krompirjeva juha z ohrov­tom


Se­sta­vi­ne: 400 g krom­pir­ja, sol, po­per, 1 če­bu­la, 1 strok če­sna, 1 pe­ter­ši­lje­va ko­re­ni­na, 100 g blan­ši­ra­ne­ga ohrov­ta, 50 g kr­pic iz re­zanč­ne­ga te­sta, lo­vo­rov list, ti­mi­jan, olje, 1 žli­ca moke, se­se­kljan pe­ter­šilj.


Olu­pi­te krom­pir in pe­ter­ši­lje­vo ko­re­ni­no ter obo­je na­re­ži­te na koc­ke. Do­daj­te lo­vo­rov list, se­se­kljan če­sen in ti­mi­jan. Sku­haj­te in do­daj­te svet­lo prež­ga­nje iz olja, moke in se­se­klja­ne če­bu­le. Po­so­li­te in po­po­praj­te. Do­daj­te kr­pi­ce iz re­zanč­ne­ga te­sta in ku­haj­te še 10 mi­nut. Na juho daj­te se­se­kljan pe­ter­šilj in blan­ši­ra­ni ohrovt.


Krem­na ko­re­nje­va juha


Se­sta­vi­ne: 6–8 ko­renč­kov, 1 krom­pir, 1 če­bu­la, ju­šna os­no­va, olje, 100 ml mle­ka, 100 ml slad­ke sme­ta­ne, sol beli po­per, 1 žlič­ka muš­kat­ne­ga oreščka.


Olu­pi­te in oči­sti­te vso ze­le­nja­vo. Na olje daj­te na­re­za­no če­bu­lo, na­ri­ba­no ko­re­nje in na­re­zan krom­pir. Malo pra­ži­te in za­lij­te z ju­šno os­no­vo. Ku­haj­te, da se ze­le­nja­va zmeh­ča. Po­so­li­te, po­po­praj­te in do­daj­te muš­kat­ni oreš­ček. Juho zme­šaj­te v me­šal­ni­ku, za­vri­te ter do­daj­te mle­ko in slad­ko sme­ta­no.


Gra­ti­ni­ra­na če­bul­na juha


Se­sta­vi­ne: ma­slo in olje, 4 ve­li­ke če­bu­le, na­re­za­ne na tan­ke re­zi­ne, šče­pec slad­kor­ja, 2 se­se­klja­na stro­ka če­sna, ve­ji­ca ti­mi­ja­na, 20 g moke, 100 ml su­he­ga be­le­ga vina, 1–1,5 l ju­šne os­no­ve, 4–6 re­zin po­pe­če­ne­ga be­le­ga kru­ha, strok če­sna, 400 g sira (gro­jer ali emen­tal­ski sir).


V več­ji po­so­di na bla­gem og­nju raz­to­pi­te ma­slo z ol­jem ter dodajte če­bu­lo in jo pra­ži­te, do­kler ne po­sta­ne zla­to ru­me­na. Do­daj­te če­sen, slad­kor in ti­mi­jan. Po­tro­si­te z moko, ne­kaj­krat pre­me­šaj­te in za­lij­te – naj­prej z vi­nom, nato z ju­šno os­no­vo – in ku­haj­te prib­liž­no 45 mi­nut, da se če­bu­la zmeh­ča. Priž­gi­te pe­či­co (samo gret­je od zgo­raj – žar). Juho na­lij­te v sko­de­li­ce in na vsa­ko po­ložite re­zi­no po­pe­če­ne­ga be­le­ga kru­ha, ki ste ga na­tr­li s stro­kom če­sna. Po kru­hu po­tro­si­te na­ri­ban sir in juho gra­ti­ni­raj­te v pe­či­ci prib­liž­no 3 mi­nute, da se sir raz­to­pi in malo za­pe­če.

.
.
Oglejte si ostale knjige tega avtorja
.
.
Oglejte si vse knjige tega avtorja
.

O avtorju - Iva Dolenc

Obvestite me o novi knjigi tega avtorja

Želite, da vas po elektronski pošti obvestimo, ko izide nova knjiga ali ponatis katere od knjig tega avtorja?

DA - obveščajte me o novostih avtorja
.
.
.
.

Podrobnosti o izdelku

  • Obseg/št. strani: 120
  • Datum Izida:
  • Jezik: slovenski
  • Vezava:
  • ISBN/EAN: 9789612033712
  • Mere izdelka vxš: 21 x 21 cm
  • Založba ČZD Kmečki Glas, d.o.o.
  • Avtor:
  • Povprečna ocena:
    Ocena kupcev: 0
    (0)
Oglejte si več iz oddelkov:

Mnenja kupcev

  0  ocen:
5 zvezdice
0%
(0)
4 zvezdice
0%
(0)
3 zvezdice
0%
(0)
2 zvezdice
0%
(0)
1 zvezdica
0%
(0)
Povprečna ocena kupcev:
Ocena kupcev: 0
(0 ocen uporabnikov )
.
Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:
 
.
.
.
.
.

Oznake kupcev o tem izdelku

Kliknite na posamezno oznako za prikaz vseh izdelkov označenih s to oznako:

Dodaj oznako:

Dodaj
.