SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI

Spletno prodajo Emka.si izvaja Mladinska knjiga Trgovina d.o.o. Ljubljana, Slovenska cesta 29, 1000 Ljubljana, info@emka.si. Družba je vpisana v register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, osnovni kapital 4.095.443,17 EUR. Družba je zavezana za plačilo DDV (št. 5171555, DU Ljubljana). 


Jamčimo, da je vsak nakup v spletni trgovini Emka.si varen.


Cene izdelkov in poštnine so v evrih (EUR) z DDV.

Veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini ...) na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Blago, ki ga dostavljamo iz zaloge boste prejeli v predvidoma treh delovnih dneh. Pri vsakem artiklu je naveden predviden rok dobave. V primerih prednaročil dostavljamo blago šele po prejemu na skladišče, o čemer ste obveščeni pri samem izdelku ob oddaji naročila.

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga na naslov  emka@emka.si oz. nas obvestite na naslov Mladinska knjiga Trgovina, Emka.si, Brnčičeva ulica 41e, 1231 Ljubljana Črnuče. Tej pravici se ne odpovedujete in ne morete vnaprej odpovedati. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 14. dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov Mladinska knjiga trgovina d.o.o., Emka.si, Brnčičeva ulica 41e, 1231 Ljubljana Črnuče. V primeru vračila blaga kupec sam nosi stroške vračila blaga. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe in vračila že prejetega nepoškodovanega blaga na stroške kupca, bo Mladinska knjiga Trgovina kupcu v roku 14 vrnila prejeto kupnino, na račun, ki ga bo navedel kupec.

Pri nakupu avdio, video posnetkov ali računalniškega programa in pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnega tiska nimate pravice do odstopa od pogodbe, če ste že odprli varnostni pečat.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. 

Mladinska knjiga Trgovina odgovarja za stvarne napake prodanih knjig ali drugega blaga skladno z veljavno zakonodajo.

Mladinska knjiga Trgovina sprejema reklamacije na telefonu 01/588 7404, ali na elektronski naslov emka@emka.si ter jih bo rešila v najkrajšem možnem času.
 
Mladinska knjiga Trgovina ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov. V primeru spora je za rešitev spora pristojno sodišče po stalnem prebivališču kupca.

Povezave do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.showS klikom na gumb »REGISTRIRAJ ME« dovoljujete, da Mladinska knjiga Založba d.d., Mladinska knjiga Trgovina d.o.o. in Cankarjeva založba – založništvo d.o.o. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavijo, vzdržujejo in upravljajo z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje, ter posredujejo te podatke za te namene druga drugi. Vse navedene družbe zagotavljajo varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi (računalniški sistemi zaloge avtomatsko preverjajo enkrat dnevno v jutranjih urah in izjemoma lahko poidejo tokom dneva), če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.

S klikom na gumb "Zaključi in oddaj naročilo"
 v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili na e-mail, ki ste ga navedli pri registraciji. Vsebino vašega naročila lahko kadarkoli preverite na strani Moji nakupi. V primeru vprašanj ali težav se lahko vedno obrnete na nas: emka@emka.si. S klikom na gumb "Zaključi in oddaj naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob registraciji izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

.

ts: 23.6.2017 12:14:39
EMKA Top 100
Najbolj prodajano na emka.si
.
Celotna lestvica