.
 
.

Abeceda okusov Slovenije

Avtor: , Fotograf: Tomo Jeseničnik

.
Redna cena: 24,90 €
Rok dobave: 2-3 dni.
.
.
.
Količina:  
.
Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in znaša 2,95 €, ne glede na količino in vrsto kupljenih izdelkov.

Številni izdelki imajo oznako "brezplačna dostava", kar pomeni, da v prmeru nakupa takšnega izdelka poštnine ne boste plačali. 

Več o dostavi
Emka.si omogoča naslednje načine plačila:
  • z gotovino ob prevzemu (velja le za fizične osebe),
  • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, ActivaMaestro, Activa, Diners, American Express),
  • s storitvijo Moneta (Mobitel in Simobil)
  • Plačilo po predračunu (pravne osebe)
  • Račun z odlogom plačila (za javna podjetja)
Več o plačilih

Pri vsakem izdelku je naveden predviden rok dostave. Glede na to katere izdelke izberete, se vam pri oddaji naročila prikaže tudi končni predviden datum dobave vašega pakete.

Večino izdelkov dostavljamo iz lastne zaloge, zato so naši dobavni roki zelo kratki.

Ko vam bomo poslali paket boste o tem obveščeni tudi po emailu. V emailu bo navedena številka vašega paketa ter povezava do Pošte Slovenije, kjer boste lahko preverili natančen status dostave.

Več o dostavi

To je spletna cena
Shrani v seznam želja
.

.
Kdor je kupil ta izdelek, je kupil tudi...
.

Opis

Na stičišču Mediterana, Alp, Panonske nižine in Balkana
• Od ajdove kaše … do žgancev.


 Vmes pa še 23 drugih jedi, ki se začenjajo s črkami v slovenski abecedi.
• Izbranih 25 značilnih jedi je predstavljenih z zgodbami, fotografijami in recepti.
• 24 gastronomskih regij Slovenije in 315 značilnih lokalnih in regionalnih jedi ter nekaterih pijač, zlasti vin …
• Za to bogastvo zmanjka črk v abecedi, zato so, razen izbranih 25, ostale jedi in pijače v knjigi le naštete.
• Kaj je temeljno pravilo slovenske kulinarike?


 Poznamo različne jedi z istim imenom in imamo eno jed z različnimi imeni! A k temu osnovnemu pravilu dodajamo še paleto različnih okusov, bogato kuharsko znanje in spretnosti, ki dokazujejo povezanost prebivalcev Slovenije z naravo.
• Bogastvo slovenske kulinarike je prav v njeni lokalni in regionalni raznolikosti.
• Izbranih 25 jedi ne smemo razumeti kot »muzej kuhanja« ampak kot ustvarjalno izhodišče za inovativnosti na naših sodobnih omizjih, ki pa ohranjajo razpoznavnosti in istovetnosti bogate prehranske kulturne dediščine.

.
.
.

O avtorju - Janez Bogataj

Obvestite me o novi knjigi tega avtorja

Želite, da vas po elektronski pošti obvestimo, ko izide nova knjiga ali ponatis katere od knjig tega avtorja?

DA - obveščajte me o novostih avtorja
.

Dr. Janez Bogataj, od leta 2010 upokojeni redni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, je avtor in soavtor čez 55 knjig, številnih razprav, znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov s področij kulturne dediščine, kulinarike in gastronomije, rokodelstva, šeg in navad, turizma, poslovnih in protokolarnih daril.

.
.
.

Podrobnosti o izdelku

Mnenja kupcev

  0  ocen:
5 zvezdice
0%
(0)
4 zvezdice
0%
(0)
3 zvezdice
0%
(0)
2 zvezdice
0%
(0)
1 zvezdica
0%
(0)
Povprečna ocena kupcev:
Ocena kupcev: 0
(0 ocen uporabnikov )
.
Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:
 
.
.
.
.
.

Oznake kupcev o tem izdelku

Kliknite na posamezno oznako za prikaz vseh izdelkov označenih s to oznako:

Dodaj oznako:

Dodaj
.