Prelistaj me!
.
 
.

Drobtinice z mize : miti in zgodbe o hrani

Izvirna in posebej za slovensko izdajo prvič pripravljena kulinarično-literarna mojstrovina hrvaškega pisatelja in gastronomskega strokovnjaka Veljka Barbierija.

260 receptov.
.
Redna cena: 29,99 €
Rok dobave: 2-3 dni.
.
.
Količina:  
.
Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in znaša 2,95 €, ne glede na količino in vrsto kupljenih izdelkov.

Številni izdelki imajo oznako "brezplačna dostava", kar pomeni, da v prmeru nakupa takšnega izdelka poštnine ne boste plačali. 

Več o dostavi
Emka.si omogoča naslednje načine plačila:
  • z gotovino ob prevzemu (velja le za fizične osebe),
  • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, ActivaMaestro, Activa, Diners, American Express),
  • s storitvijo Moneta (Mobitel in Simobil)
  • Plačilo po predračunu (pravne osebe)
  • Račun z odlogom plačila (za javna podjetja)
Več o plačilih

Pri vsakem izdelku je naveden predviden rok dostave. Glede na to katere izdelke izberete, se vam pri oddaji naročila prikaže tudi končni predviden datum dobave vašega pakete.

Večino izdelkov dostavljamo iz lastne zaloge, zato so naši dobavni roki zelo kratki.

Ko vam bomo poslali paket boste o tem obveščeni tudi po emailu. V emailu bo navedena številka vašega paketa ter povezava do Pošte Slovenije, kjer boste lahko preverili natančen status dostave.

Več o dostavi

To je spletna cena
Shrani v seznam želja
.

.
Kdor je kupil ta izdelek, je kupil tudi...
.

Opis

Hrvaškega pisatelja Veljka Barbierija (1950) upravičeno imenujejo sredozemska legenda. Ta slavni in izjemno uspešni Splitčan ni le pisatelj, esejist in pesnik ter avtor gledaliških, radijskih in televizijskih del, temveč tudi gastronomski strokovnjak, ki svojo ljubezen do hrane in zavidljivo profesionalno kulinarično znanje več kot uspešno prepleta z vsemi področji svojega delovanja.

Poleg številnih literarnih del, izmed katerih je njegov kratki in najodmevnejši roman Epitaf cesarskega sladokusca preveden tudi v slovenščino, je tako Barbieri pisec zanimivih literariziranih kuharskih priročnikov, ki so več kot zgolj kuharske knjige. Mednje sodijo npr. njegovi znameniti Kuharski kanconjerji , ki so bili nagrajeni z ugledno nagrado Gourmand World Co­okobook Awards in ki veljajo za pravi gastrobestseller. Z recepti začinjene tekste Veljka Barbierija, ki je zaradi svoje televizijske oddaje Jelovnici izgubljenog vremena (Jedilniki izgubljenega časa) tudi prepoznaven obraz hrvaške nacionalne televizije, so lahko slovenski bralci doslej prebirali v Slovenskih novicah.

Izvirno in posebej za slovensko izdajo prvič pripravljeno avtorjevo delo Drobtinice z mize. Miti in zgodbe o hrani je zato edinstvena knjiga, v kateri veliki gurman v svoji značilni leposlovni maniri bralcem razkriva starodavno kulinarično izročilo, ki se mu zrcali iz svetovne gastronomske, kulturne in literarne zgodovine, za posladek pa jim na hedonističen in vehementen način ponuja tudi bolj ali manj znane, predvsem pa slastne tradicionalne in skrbno izbrane recepte, ki vsako besedilo dopolnjujejo v skladu z njegovim zgodovinskim in kulturološkim kontekstom.

Kulinarično-literarno mojstrovino, ki je zagotovo posebnost in presežek med siceršnjimi kuharskimi knjigami, saj hrano, kot zatrjuje Barbieri, povzdiguje na nivo prave literature, je prevedel Iztok Ilich, znani urednik in publicist, ki se med drugim intenzivno posveča prav kulinarični publicistiki in ki je leta 2012 prejel pomembno založniško in knjigotrško Schwentnerjevo nagrado za življenjsko delo.

Če ste torej tudi sami sladokusci in/ali knjigožeri, se ne obotavljajte: privoščite si svoje Drobtinice z mize, preden jih pozobajo drugi!

Barbierijeva oddaja na HRT, Jedilniki izgubljenega časa:

.
.
Oglejte si ostale knjige tega avtorja
.
.
Oglejte si vse knjige tega avtorja
.

O avtorju - Veljko Barbieri

Obvestite me o novi knjigi tega avtorja

Želite, da vas po elektronski pošti obvestimo, ko izide nova knjiga ali ponatis katere od knjig tega avtorja?

DA - obveščajte me o novostih avtorja
.

Hrvaški pisatelj, 1950

Veljko Barbieri sodi med najuspešnejše hrvaške pisatelje. Največ priljubljenosti so mu prinesli svojevrstni kuharski priročniki, v katerih se kulinarični napotki prepletajo s kulturno-zgodovinskimi temami in literaturo. Prejel je več priznanj, na primer za roman-kroniko Dioklecijan leta 2006 nagrado za književnost Augusta Šenoa.

Kljub temu je Barbierijevo najodmevnejše delo roman Epitaf cesarskega sladokusca. Ko so bralci »odkrili« to samosvojo izpoved uradnika, ki ga je uživanje v hrani stalo življenje, so ga izdajale različne založbe in je na Hrvaškem dosegel rekordno skupno naklado več kot 200.000 izvodov! Zvrstili so se številni prevodi – od nemškega (1986 in ponatisi ter bibliofilska izdaja pri Wieserju v Celovcu) do bolgarskega (2010). V Nemčiji so po romanu posneli film.

.
.
.

Podrobnosti o izdelku

Oglejte si več iz oddelkov:

Mnenja kupcev

  0  ocen:
5 zvezdice
0%
(0)
4 zvezdice
0%
(0)
3 zvezdice
0%
(0)
2 zvezdice
0%
(0)
1 zvezdica
0%
(0)
Povprečna ocena kupcev:
Ocena kupcev: 0
(0 ocen uporabnikov )
.
Ocenite izdelek s klikom na zvezdice:
 
.
.
.
.
.

Oznake kupcev o tem izdelku

Kliknite na posamezno oznako za prikaz vseh izdelkov označenih s to oznako:

Dodaj oznako:

Dodaj
.